Spor

Hırvatistan'daki maçta Türkiye'yi avantajlı görüyorum

Eski Hırvat futbolcu Tomas,

Hırvatistan'daki maçta Türkiye'yi avantajlı görüyorum
01-09-2016 15:22

İZMİR - ALİ KORKMAZTFF 1. Lig ekiplerinden Göztepe nin yardımcı antrenörlerinden, eski Hırvat futbolcu Stjepan Tomas, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri nde aynı grupta bulunan Hırvatistan ile Türkiye nin ilk iki sırayı alacağına inandığını söyledi.

Türkiye deki futbolculuk kariyerinde Fenerbahçe, Galatasaray, Gaziantepspor ve Bucaspor formaları giyen savunma oyuncusu Stjepan Tomas, Türkiye de 155 maça çıkmış ve bir gol atmıştı.

Futbolculuk kariyerini tamamlayan 40 yaşındaki Tomas, bu sezon TFF 1. Lig ekiplerinden Göztepe de, teknik direktör Okan Buruk un yardımcısı olarak görev yapmaya başladı.

Hırvatistan-Türkiye maçı

Tomas, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası nda rakip olan Hırvatistan ile Türkiye nin, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri nde aynı grupta yer aldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bizim milli takımda birçok oyuncu büyük takımlarda oynuyor. Türkiye de de Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu gibi yurt dışında oynayanlar ama Türkiye de potansiyel var. Türkiye de büyük oyuncuların Avrupa ya çıkması lazım. Bana göre bu isimler Avrupa ya çıkarsa milli takım daha başarılı olacak. Zagreb de 5 Eylül de oynanacak müsabakada Hırvatistan dezavantajlı, cezasından dolayı maç seyircisiz oynanacak. Bana göre büyük avantaj Türkiye için. O şartlar Hırvatistan için zor olacak. Türkiye yi avantajlı görüyorum."

Grupta birinci takımın doğrudan Dünya Kupası na katılacağını hatırlatan Tomas, "Umarım, Hırvatistan birinci olarak, Türkiye de ikinci olarak play-off tan Dünya Kupası na gider." diye görüşlerini aktardı.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER