Helal ürünler konusunda araştırmalar yapan ve tüketicileri bilinçlendirmek maksatlı çalışmalarını sürdüren GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer; "Dünyada; ’Anneler günü’, ’Babalar günü’, ’Sevgililer günü’,’Dünya Gençlik Günü’,’Dünya Gıda Günü’ gibi modernitenin ve onun getirdiği modanın dünyevi anlamlar atfedilerek kutlanılan günleri görüyoruz" dedi. Büyüközer, “GİMDES olarak, World Halal Council (Dünya Helal Konseyi) üyeleri ve tüm dünyada muteber Helal Sertifikalama kurumlarının müşterek kararı ile bu sene 4’üncüsü ifa edilecek 17’,nci Ramazan Dünya Helal Günü’nün (22 Haziran Çarşamba) insanlığın yeniden dirilişine ve Allah’a isyandan vazgeçilmesine, ’Helal ve Tayyib’ ürünlerle yaşabilirliğe vesile olmasını diliyoruz. Hep birlikte Allah’ın ipine sarılarak lokmamızın helale doğru daha çok yakınlaşmasına ve hayatımızın helalleşmesine önemli katkı sağlayacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.
Dünya Helal Günü’nün, unutulmaya yüz tutmuş helal lokma sorumluluğumuzu bize hatırlatacağını, hep birlikte Allah’ın ipine sarılarak lokmamızın helale doğru daha çok yakınlaşmasına ve hayatımızın helalleşmesine önemli katkı sağlayacağını ümit ettiklerini belirten Dr. Büyüközer: "WHC üyeleri olarak tüm dünya bu sene 4’üncüsü yapılacak Dünya Helal Günü’nün tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyoruz. Dünya Helal Günü, ’Helal’ konusundaki bilincimizin ve anlayışımızın artması ve bu davanın daha geniş çevrelere duyurulması niyetiyle kutlanmaktadır” ifadelerini kullandı. Sağlıklı, olgun, hamiyetli, vatanperver, dindar bir nesil inşa etmek isteniyorsa, işe yenilen ve içilenlerin ’helal mi, haram mı’ olduğu konusundan başlaması gerektiğini vurgulayan Büyüközer, “Helal konusunda müminlere inen ilk ayet olan Enfal Suresinin 69’uncu ayeti bizler için büyük önem arz etmektedir. Bu Ayet-i Kerime Hicri 624, Ramazanın 17’nci günü, İslam ve küfrün ilk savaşı olan Bedir Savaşı’nda nazil olmuştur.
Sağlıklı, olgun, hamiyetli, vatanperver, dindar bir nesil inşa etmek istiyorsak, ’Helal mi, Haram mı’ olduğu konusundan başlamalıyız. Yüz yıldır büyük tehdit altında bulunan ve bu sebepten dolayı, en önemli duruma gelen ’Halalen Tayyiben Gıdalarımızı’ hatırlatmak ve bu farkındalığı yaymak maksadı ile dört yıldır kutladığımız bu günümüzü, bu yıl da görkemli programlarla kutlayacağız” dedi. Büyüközer, son olarak şunları kaydetti: “Tayyib, yani güzel insanlar istiyorsak, tükettiğimiz gıdaların helal yoldan kazanılmış ve Allah’ın haram kılmadığı helal ve tayyib ürünlerden olmasına dikkat etmeliyiz. Bu Mübarek Ramazan günlerimizi de Rabbimiz hayırlı, huzurlu ve bereketli kılsın”.
dikGAZETE.com