İnsan&Hayat

Her yıl bir milyondan fazla kişi Burun Estetiği (Rinoplasti) operasyonu yaptırıyor

Her yıl bir milyondan fazla kişi Burun Estetiği (Rinoplasti) operasyonu yaptırıyor

Her yıl bir milyondan fazla kişi Burun Estetiği (Rinoplasti) operasyonu yaptırıyor
21-11-2022 13:36

Son yıllarda kilo, güzellik gibi algıların değişmesi insanların kendilerinde değişimler yaratmasına fırsat tanımıştır. Obezite cerrahisi ile fazla kilolardan, plastik cerrahi ile görüntüsünden memnun olmadıkları yapılardan kurtulmuşlardır. En sık yaptırılan estetik işlemlerinden biri ise rinoplastidir. Burun görünümlerinin iyileştirilmesi için, her yıl bir milyondan fazla kişi yüz ve plastik cerrahına başvurarak burun estetiği (rinoplasti) ameliyatı yaptırmaktadır. Rinoplasti, burnun mevcut görünüm ve fonksiyonlarını iyileştirmek amacıyla burnun kemik ve kıkırdağını yeniden şekillendirilerek yapılan güvenli ve komplikasyonları olmayan bir uygulamadır. Rinoplastinin hedefi yüzün diğer özellikleriyle uyum sağlamak üzere burnun estetik olarak düzeltilmesidir.

Burnunuz yüzünüzle uyumlu olmalıdır. Eğer burnunuzda göze hoş gözükmeyen bir kemer varsa, burnunuzun uç kısmı aşırı derecede sarkıksa veya burnunuzun fazla kalın veya ince olmasından ötürü burnunuz yüzünüzün geri kalanıyla orantısız görünüyorsa, rinoplasti (burun estetiği) bu sorunların aşılması için mükemmel bir çözümdür. Rinoplasti, burnun yeniden şekillendirilmesi anlamına gelmektedir ve görünümünüzü değiştirerek özgüveninizi arttırabilir ve sağlığınıza olumlu yönde katkıda bulunabilir.

Burun Operasyonu Sonrası Neler Yaşanır?

Burun estetiği öncesinde mutlaka vücudunuzun sağlık durumu hakkında detaylı bilgi edinmelisiniz. Check up işlemleri sizlere bu süreçte yardımcı olacaktır. Aynı zamanda merak ettiğiniz check up nasıl yapılır gibi sorularınızı uzman hekimlere sorarak detaylı bilgi edinebilirsiniz. Burnun görünümünü iyileştiren bu cerrahi uygulama genel olarak yüzünüzün görünümünü de iyileştirebilir. Rinoplastide yapılan kesilerin büyük bölümü gözle görülmesi mümkün olmayan burun içi alanlarda yapılmaktadır. Bazı uygulamalarda cerrahi kesi burun deliklerini birbirinden ayıran cilt alanında yapılabilmektedir. Bu süreçler dahilinde belirli miktarda kemik ve kıkırdak çıkarılır veya yeniden şekillendirilmiş bir burun oluşturmak üzere düzenlenir. Ameliyat sırasında burun içerisine tampon yerleştirilmişse, ameliyattan sonraki sabah bu tampon çıkarılır. Burun ateli çoğunlukla ameliyattan 7 gün sonra çıkarılır. Bu dönemde, yedi gün süreyle ilave olarak burun kanatlarına bant uygulanır ve ardından bu bantlar da alınır. Ameliyat sonrasında oluşan morluk ve şişliğin büyük bölümü çoğunlukla ameliyattan sonraki iki haftada kaybolur.

Ameliyattan sonraki dört hafta boyunca ağır faaliyetlerden kaçınılmalıdır. Bu süreçte güneş ışınlarından ve burnu yaralayabilecek her türlü risk faktöründen uzak durulmalıdır. Gözlük kullanılıyorsa, burnun üzerine yük binmesini önlemek için bant kullanılmalıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER