Dünya

Her şey yalan dolan bütün mesele Golan

ABD Başkanı Trump, 2006 yılında yürürlüğe giren planın düğmesine bastı ve işgal altındaki Golan Tepelerinin İsrail'e bırakılmasını istedi. Skandal talep gergefe işlenen tezgâhı açık etti. Suriye'nin işgal edilmesi, Irak'ın bölünmesi, terör örgütlerinin desteklenmesi

Her şey yalan dolan bütün mesele Golan
23-03-2019 09:32

Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan ederek İslam dünyanın tepkisini çeken ABD Başkanı Doland Trump, skandal bir adım daha attı. Trump, 1967'den beri işgal altında bulunan Golan Tepeleri'nin İsrail'e bırakılmasını istedi.

ABD Başkanı'nın “Golan Tepeleri üzerindeki İsrail egemenliğini tam olarak tanınmasının zamanı geldi” şeklindeki açıklaması yeni bir krizin fitilini ateşledi.

İsrail'in 1967 savaşında işgal ettiği Golan Tepeleri'nin statüsünü BM net bir şekilde tanımlıyor: Golan Tepeleri İsrail'in işgal ettiği bir Suriye bölgesidir!

BM Güvenlik Konseyi, 1981'de Golan'a çökme amaçlı İsrail yasasını reddetti. Buna rağmen İsrail, Golan hayalinden bir türlü vazgeçmedi. Bir süre küllenen mesele, 2000'li yılların ortalarında yeniden açıldı. Gizli kapılar ardında yapılan planlar tıkır tıkır işletildi. ABD'nin başına İsrail dostu bir başkanın (Trump) seçilmesi, Tel Aviv'in önünü açtı. Golan'ın uğruna Suriye, ABD eliyle ateşe atıldı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER