Özel Haber

‘Her şey dahil’ konsepti!.. Rus Uzman, Türkiye ve Mısır'dan Rusların ne zaman vazgeçeceğini açıkladı

Türkiye’de turistik bölgelerde uygulanan “Her şey dahil” konseptini de değerlendiren Rus Uzman Natalya Prodanova, Rusların Türkiye ve Mısır'dan ne zaman vazgeçeceğini açıkladı

‘Her şey dahil’ konsepti!.. Rus Uzman, Türkiye ve Mısır'dan Rusların ne zaman vazgeçeceğini açıkladı
13-05-2024 15:39

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın en çok okunan haftalık gazetesi Argumentı i Faktı (AiF), yorumuna göre, Rus turizm endüstrisinin, yabancı rakipleri örnek alarak hizmet kalitesini artırmak için çalışması gerekiyor. Gazeteye konuşan uzmanlara göre bu durum çok sayıda vatandaşın yurt içi seyahate olan ilgisini artıracak.

Gazete, "Daha önce Başbakan Mihail Mişustin, Rusya Federasyonu'nda katma değer vergisine tabi olmayan otel işletme hizmetlerinin listesinin genişletilmesini öngören bir kararname imzaladı. 1 Eylül 2024'ten itibaren bu pakete spor salonu, yüzme havuzuna erişim, banyolar ve güzellik hizmetleri içeren spa hizmetleri dahil edilecek. Belge Bakanlar Kurulu'nun resmi internet sitesinde yayınlandı." dedi.

Gazeteye göre, bu tür önlemler, Rusların turizm hizmetlerine erişilebilirliğini artırmayı amaçlıyor. Ancak, gazeteye konuşan Rusya Ekonomi Üniversitesi Profesörü olan Natalya Prodanova'ya göre, bu faktör seyahat paketlerinin fiyatlarını doğrudan etkilemeyebilir. 

Rus akademisyen, “Bu hizmetlerin fiyatı başlangıçta ek bir seçenek olarak geliyor ve turların toplam maliyetine dahil değil. Büyük olasılıkla otelciler bu yıl bu tür hizmetlere yönelik fiyatları artırmayacaklar. Genel olarak otel hizmetlerinin maliyetindeki düşüşten bahsedersek, bu pek olası bir senaryo değil" diye açıkladı.

Aynı zamanda ekonomistin bu tür desteklerin turizm endüstrisinin daha etkin gelişmesi için önemli adımlardan biri olduğuna dair hiçbir şüphesi yok. Uzman, “Ancak Rus tatil yerlerinde otel konaklama fiyatlarının yabancı rakiplere göre daha uygun hale gelmesi ve sunulan hizmetlerin kalitesinin en azından yurttaşlarımızın otellerde tatil yaptığı hizmetlere eşit hale gelmesiyle Rusların iç turizme ilgisinin artması mümkün olabilir. Prodanova, Türkiye'nin, "Mısır ve diğer ülkelerde örneğin her şey dahil sistemiyle faaliyet göstermesine alışığız" diye özetledi.

Gazete, "Bu arada, Rusya'nın başlıca turistik destinasyonlarına demiryolu ve uçak biletlerinin satışı zaten açık ve üstelik yüksek hızla tükeniyor. Ve bu, örneğin Temmuz ayının başındaki fiyatların "turistik olmayan" zamanlarda yayınlanan fiyatlardan önemli ölçüde farklı olmasına rağmen." diye yorumda da bulundu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER