Yerel haber-Şirket Haber

HepsiSanat'ın ilk buluşması özel bir sergiyle Contemporary İstanbul'da

- Küratörlüğünü Contemporary Istanbul Vakfı ekibinin üstlendiği sergide, 14 kadın sanatçının eserleri yer alacak

HepsiSanat'ın ilk buluşması özel bir sergiyle Contemporary İstanbul'da
20-09-2021 16:25

İSTANBUL

Hepsiburada'nın yeni sanat platformu HepsiSanat'ın ilk buluşması, özel bir sergiyle Contemporary İstanbul'da (CI) gerçekleşecek.

Hepsiburada'dan yapılan açıklamaya göre, 5-10 Ekim'de Tersane İstanbul'da yapılacak 16. Contemporary İstanbul, CI ve Hepsiburada'nın uzun süreli iş birliğinin ilk adımı olarak düzenlenen Akrasia temalı sergiye ev sahipliği yapacak.

Küratörlüğünü Contemporary Istanbul Vakfı ekibinin üstlendiği sergide, 14 kadın sanatçının eserleri yer alacak ve sergiden elde edilen gelir Tohum Otizm Vakfına bağışlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, şunları kaydetti:

"Dünyada ve ülkemizde büyümesi izlenen sanat pazarının dijitalleşme ile genişlemesi, genç kitlelerin öncelikli ilgisini alması da kaçınılmaz oldu. Bu bağlamda Contemporary İstanbul ve Hepsiburada olarak sanat ve sanat ekonomisinin dijitalleşme gelişiminin izlenmesi için birlikte bir planlama sürecini başlatmak amacı ile iş birliği yapma anlayışını benimsedik. Bununla birlikte iş birliğimizin temelini sanatta dijitalleşme olarak belirlemiş olsak da Hepsiburada ile birlikte Türkiye'de çağdaş sanatın gelişimi için farklı projelere de birlikte imza atacağız. Bu yaklaşımın ilk adımı olarak Tersane İstanbul'da 5-10 Ekim arasında yapılacak 16. Contemporary İstanbul'da, Contemporary Istanbul Vakfı tarafından düzenlenen ve küratörlüğünü Ayça Okay'ın yaptığı sergide 14 kadın sanatçının eserlerinin yer aldığı Akrasia sergisini gerçekleştireceğiz. Sergiden elde edilecek gelirin otizmli çocuklar için yaptığı başarılı çalışmalarla herkesin sevgisini ve takdirini kazanmış Tohum Otizm Vakfına aktaracak olmaktan da son derece mutluyuz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER