Sağlık

Hekimler Birliği Vakfından 'TTB'ye istifa' çağrısı

Hekimler Birliği Vakfından, TTB'nin Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamalarına, "Bireylerin aklını küçümseyen, vatanın sınırlarını korumayı gereksiz gören bildiriyi reddediyor, TTB Merkez Konseyi’ni istifaya çağırıyoruz." denildi.

Hekimler Birliği Vakfından 'TTB'ye istifa' çağrısı
26-01-2018 20:30

ANKARA (AA) - Hekimler BirliÄŸi Vakfı, Türk Tabipleri BirliÄŸinin (TTB) Zeytin Dalı Harekatı'na iliÅŸkin açıklamasını kınayarak TTB Merkez Konseyine istifa çaÄŸrısında bulundu.

Hekimler BirliÄŸi Vakfı, yaptığı yazılı açıklama ile TTB'nin Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde baÅŸlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na iliÅŸkin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'dan TTB'nin Afrin bildirisine tepki'TTB'nin açıklaması tahrik edici bir açıklama olmuÅŸtur'

TTB Merkez Konseyini yöneten hekimlerin dünyayı yorumlama anlayışlarının Türkiye'deki tüm hekimlerin yorumuna uymadığı belirtilen açıklamada, hekimlerin sesi olması gereken birliÄŸin, toplum adına evrensel deÄŸeri bulunan mesajlar vermekle yükümlü olması gerektiÄŸi ifade edildi.

"Vatanın sınırlarını korumayı gereksiz gören böyle bir bildiriyi reddediyoruz"

Açıklamada, TTB'nin bildirisinde kullanılan kavramların etik deÄŸerlere, insan haklarına ve hukuka uygun olmadığı vurgulanarak ÅŸunlar kaydedildi:

"SavaÅŸ, bir halk saÄŸlığı sorunu deÄŸildir. SavaÅŸ, çözümün bittiÄŸi yerdeki egemenlik çatışmasıdır. SavaÅŸ, iki devlet arasında savaÅŸ hukukuna uyularak yapılır. SavaÅŸ ve terör farklı etkinliklerdir. SavaÅŸçıyı terörist, teröristi savaÅŸçı olarak deÄŸerlendiremeyiz. Hekimin yaÅŸamı savunma gibi bir görevi yoktur. Hasta olduÄŸunu ifade eden ya da gösteren bireylerin hastalığının hangi tür hastalık olduÄŸunu teÅŸhis ve tedavi ederek mesleÄŸinin gereÄŸini yapmakla görevlidir.

Amacı sınırlarına olan saldırıları ortadan kaldırmak, hedefi ülkesinden göç etmek zorunda kalan insanları güvenli bölge oluÅŸturarak vatanlarına kavuÅŸturmak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Silahlı Kuvvetlerinin bu onurlu mücadelesine 'Dur' demek, ülkemizin hiçbir meslek grubuna yakışmaz. Bireylerin aklını küçümseyen, milletin hafızasını yok sayan, görüÅŸlerimizi halkımızla paylaşıyoruz. TTB Merkez Konseyini istifaya çağırıyoruz."

Muhabir: Duygu Yener

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER