Genel

Hediyelik eşyada 'Vuslat' bereketi

Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri nedeniyle Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin hediyelik eşyalara gösterdiği ilgi esnafın yüzünü güldürdü.

Hediyelik eşyada 'Vuslat' bereketi
16-12-2017 20:08

KONYA (AA) - Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri nedeniyle Konya'ya gelen yabancı turistlerin en çok ilgisini hediyelik eşyalar çekiyor.

Konya'da 7-17 Aralık'ta gerçekleştirilen törenler için Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistler, Mevlana Müzesi'ni ziyaret edip müze yakınındaki tarihi ve turistik mekanları geziyor.

Turistlerin Mevlana Müzesi'nden sonraki ilk durakları, Mevlana Caddesi'ndeki hediyelik eşya dükkanları oluyor. Hediyelik eşyalar özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Esnaf ise yaşanan yoğunluktan ve turistlerin hediyelik eşyalara gösterdiği ilgiden oldukça memnun. Turistlerin en çok ilgisini çeken hediyelik eşyalar arasında, semazen biblolar, Mevlana Türbesi maketi, tespih, Mevlevilikte "var olmak ve yok olmak" kavramlarını anlatan Arapça harflerle "hiç" yazılı kolyeler, Şeb-i Arus'a özel takılar yer alıyor.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'nın hediyelik eşya üretimindeki öncülüğünün satışlara da yansıdığını belirtti.

Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin düzenlendiği Aralık ayının Konya esnafı için önemli olduğunu vurgulayan Karamercan, törenler boyunca yaşanan turist yoğunluğunun esnafın yüzünü güldürdüğünü bildirdi.

Törenlerin sadece Konya’da yapılmasının önemini vurgulayan Karamercan, şunları söyledi:

"Bu yıl umduğumuzdan güzel geçiyor. Kültür Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş’un 'Şebi Arus sadece Konya’da olacak' açıklaması çok iyi oldu. Önceki senelerde Türkiye’nin birçok yerinde etkinlikler yapılıyordu. Bakanımızın açıklamasının ardından bu yıl ve gelecek yıllarda etkinlikler çok daha verimli geçecek. Esnafımız da yansımaları oldu. Gelenler en çok hediyelik eşya alıyorlar. Ayrıca Konya’ya özgü lezzetlerimiz etli ekmek ve bamya çorbası da yerli ve yabancı turistlerden büyük beğeni görüyor."

Hızlı trenin yaygın olarak kullanılmasıyla yerli turistlerin de artık Konya’ya gelmesinin çok daha kolay olduğunu anlatan Karamercan, "Özellikle İstanbul gibi bir metropolden turist gelmesi esnafımız için çok önemli. Konya'ya gelişlerin kolaylaşması, esnafımızı ilerleyen yıllarda daha da rahatlatacak." diye konuştu.

Muhabir: Abdullah Coşkun

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER