Siyaset

HDP'nin kesin gözüyle baktığı o ilçede AK Parti başarısı

2014 yerel seçimlerinde HDP ile birleşen BDP'li belediye başkanının kazandığı, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde AK Parti, önemli bir başarı elde ederek, belediye başkanlığını aldı. HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın nüfusa kayıtlı olduğu Elazığ'ın Pa

HDP'nin kesin gözüyle baktığı o ilçede AK Parti başarısı
02-04-2019 20:12

HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın nüfusuna kayıtlı olduğu köyüne yakın olması nedeniyle önem taşıyan ve parti tarafından kesin kazanırız gözüyle bakılan, HDP'nin Genel Başkanı Sezai Temelli'nin de gelerek miting yaptığı Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde AK Parti farklı kazandı. AK Partili Belediye başkan adayı Ayhan Akbaba, oyların yüzde 48.18'ini alarak en yakın rakibine bin 181 fark atarak başkan seçildi. HDP'nin adayı Mahmut Ercan ise yüzde 32'de kaldı.

2014 yerel seçimlerinde HDP ile birleşen BDP'li belediye başkanı Burhan Kocaman, yüzde 51 ile seçimi kazanmış, ancak hakkında yürütülen soruşturma sonrası görevinden alınarak, yönetim kayyuma devredilmişti. 2 yıldır kayyum tarafından yönetilen ilçede yapılan hizmetler halkın takdirini kazanmıştı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER