Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Kriz sevdalılarını hüsrana uğrattık

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Aldığımız önlemlerle, ekonomideki tüm kurumlarımızın ortaya koyduğu güçlü koordinasyonla, iş dünyamıza verdiğimiz desteklerle 'kriz sevdalılarını' hüsrana uğrattık." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Kriz sevdalılarını hüsrana uğrattık
20-02-2020 16:22

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Aldığımız önlemlerle, ekonomideki tüm kurumlarımızın ortaya koyduÄŸu güçlü koordinasyonla, iÅŸ dünyamıza verdiÄŸimiz desteklerle 'kriz sevdalılarını' hüsrana uÄŸrattık. Enflasyonda, kurda ve faizlerde ihtimal dahi verilmeyecek bir iyileÅŸmenin baÅŸarısını saÄŸladık ama yetmez, daha yeni baÅŸladık." dedi.

Albayrak şunları kaydetti:

"Ä°VME finansman paketimizde artık TLREF endeksli ve sabit faizli iki seçenekli döneme geçiyoruz. Faiz oranı 5 yıla kadar olan Ä°STOD kredisinde yüzde 10'dan yüzde 9'a indi. Artık Türkiye'nin ithal ikamesi yapacağı, ihracatı artıracağı, yüksek katma deÄŸerli üretim yapacağı alanlarda uzun vadeli Türk lirasına dayalı bir fonlama modelini hayata geçireceÄŸiz. Makro-ekonomik göstergelerdeki iyileÅŸmenin, piyasalardaki rahatlamanın yakın zamanda tabana yayılacağından, toplumun tüm kesimlerine yansıyacağından kimsenin ÅŸüphesi olmasın."

Bu bir sıcak geliÅŸme haberidir. Kısa süre içinde güncellenecektir. Güncellemeler için sayfayı lütfen tekrar ziyaret edin.

Son dakika geliÅŸmelere anında ulaÅŸmak için AA uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android, Windows) kurabilir, Twitter’da @AACanli hesabını takip edebilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER