Genel

Hayvanları için kızaklarla ve sırtlarında ot taşıyorlar

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde besiciler, yazın çayırlıklardan biçerek ahırlara yaklaşık 300 metre uzaklıkta muhafaza ettikleri otları, kışın her gün kızaklarla ya da sırtlarında taşıyarak hayvanlara ulaştırıyor.

Hayvanları için kızaklarla ve sırtlarında ot taşıyorlar
14-12-2017 15:12

HAKKARÄ° (AA) - Hakkari'nin Åžemdinli ilçesinde besiciler, bölgede zorlu geçen kış ÅŸartlarına raÄŸmen hayvanlarının bakımını aksatmıyor.

Ä°lçeye 2 kilometre uzaklıkta Günyazı köyündeki besiciler, sabahın ilk ışıklarıyla uyanıp, yazın çayırlıklardan biçerek ahırlarına yaklaşık 300 metre uzaklıkta muhafaza ettikleri ot balyalarını, kızaklarla ya da sırtlarında taşıyarak hayvanlarının önüne koyuyor.

Dondurucu soÄŸuk ve zorlu arazi ÅŸartlarına raÄŸmen hayvanlarına bakabilmek için yoÄŸun çaba sarf eden besiciler, her gün taşıdıkları ot balyalarını ahırların önüne sererek hayvanların beslenmesini saÄŸlıyor.

"50-60 santimetre kar düÅŸtüÄŸü için hayvanlarımızı çayıra götüremiyoruz"

Günyazı köyünde besicilik yapan Özcan Keskin, AA muhabirine, hava koÅŸullarının kötü olmasına raÄŸmen hayvanlarına bakmak zorunda olduklarını söyledi.

Günde iki kez hayvanları ahırdan çıkararak yem verdiklerini anlatan Keskin, "Yazın biçtiÄŸimiz otları muhafaza ediyoruz, kış gelince de sırtımızda veya kızaklarla hayvanların önüne getiriyoruz. Kışın 50-60 santimetre kar düÅŸtüÄŸü için hayvanlarımızı çayıra götüremiyoruz. Onun için hayvanları ahırın önüne bırakıyoruz, burada samanlarını veriyoruz. Sabah ve akÅŸam bu iÅŸlemi yapıyoruz. Çok zahmetli bir iÅŸ ama mecburuz. Åžu an kar çok yok ama ileride daha çok zorlanacağız. Otlarımız uzakta olduÄŸu için sırtımızda taşıdığımız otlar bizi zorluyor." dedi.

Muhabir: Sıraç Karadeniz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER