Ekonomi

Havalimanlarına 'uçulabilir sertifikası' için çalışmalara başlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu tarafından duyurulan Kovid-19'la mücadelede normalleşme süreci kapsamında havalimanlarına "uçulabilir sertifikası" verilmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uzmanları sahada çalışacak.

Havalimanlarına 'uçulabilir sertifikası' için çalışmalara başlandı
27-05-2020 17:18

ANKARA (AA) - UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Adil KaraismailoÄŸlu tarafından duyurulan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında normalleÅŸme sürecinde havalimanlarına verilecek "uçulabilir sertifikası" için çalışmalara baÅŸlandı.

KaraismailoÄŸlu, Çin'de baÅŸlayan ve dünyada salgın haline gelen Kovid-19'a iliÅŸkin normalleÅŸme adımları çerçevesinde, Bakanlık olarak havalimanlarına iliÅŸkin baÅŸlatılan "sertifikasyon programı" kapsamında tüm havalimanlarının tekrar düzenleneceÄŸini duyurmuÅŸtu.

AA muhabirinin edindiÄŸi bilgiye göre, SaÄŸlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun öngörüleri doÄŸrultusunda hazırlanan program kapsamında, normalleÅŸme sürecinde havalimanlarına "uçulabilir sertifikası" verilmesi için Sivil Havacılık Genel MüdürlüÄŸünce (SHGM) çalışmalar baÅŸlatıldı. SHGM uzmanları, söz konusu program kapsamında sahada çalışacak.

Şartları karşılayan havalimanlarına sertifika verilecek

Bu çerçevede bilgilendirme ve denetimler yapılacak, ÅŸartları karşılayan havalimanlarına sertifika verilecek. Söz konusu sertifika, muhatap ülke ve hava yollarıyla da paylaşılacak. Böylece havalimanlarında Kovid-19 salgınına karşı tüm tedbirlerin alındığı belgelenecek.

Bakan KaraismailoÄŸlu, konuya iliÅŸkin yaptığı açıklamada, salgın ihtimallerine karşı gereken tedbirleri bütüncül olarak alan ilk ülkenin Türkiye olacağını belirterek, "Ülkemizde bayramdan sonra baÅŸlaması planlanan iç hat uçuÅŸların daha güvenli yapılması imkanı oluÅŸturuldu. Dış hat uçuÅŸlarla ilgili uluslararası kuruluÅŸlar ve muhatap ülkelerle görüÅŸmeler sürdürülmektedir. Bu görüÅŸmeler sonucunda, dış hat uçuÅŸlarının da emniyetli ÅŸekilde baÅŸlaması planlanmaktadır." ifadelerini kullanmıştı.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER