Genel

Hatay merkezli 9 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 13 gözaltı

Örgütün MKÜ öğrenci yapılanmasından sorumlu "üniversite imamları"na yönelik soruşturma kapsamında 9 ilde 13 şüpheli yakalandı.

Hatay merkezli 9 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 13 gözaltı
10-06-2017 07:19

HATAY (AA) - Hatay merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "üniversite imamları"na yönelik soruÅŸturma kapsamında 13 kiÅŸi gözaltına alındı.

Hatay Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca yürütülen soruÅŸturma çerçevesinde, Mustafa Kemal Üniversitesinde (MKÜ) örgütün öÄŸrenci yapılanmasından sorumlu "üniversite imamları"na yönelik, Hatay Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi ekiplerince çalışma baÅŸlatıldı.

Hatay'ın yanı sıra Elazığ, Sakarya, Gaziantep, Adıyaman, Ankara, Malatya, Ä°stanbul ve KahramanmaraÅŸ'ta belirlenen adreslere eÅŸ zamanlı operasyon düzenlendi.

Ekipler, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile örgütün kapatılan ÅŸirketinde çalışanlar ve meslekten ihraç edilen öÄŸretmenler ile muvazzaf askerlerin de aralarında bulunduÄŸu 13 kiÅŸiyi gözaltına aldı.

Operasyon kapsamında aranan diÄŸer 8 ÅŸüpheliden 6'sının yakalanması için çalışmaların sürdüÄŸü ve 2'sinin ise 15 Temmuz darbe giriÅŸiminden sonra yurt dışına kaçtığının belirlendiÄŸi öÄŸrenildi.

Muhabir: Salim TaÅŸ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER