Magazin

"Hasat Vakti birçok gereklilik sonucu meydana geldi"

“Hasat Vakti” ülkemizin en küçük şehrinde, büyük fikirlerin peşinde koşan kocaman gönüllü insanların oluşturdukları bir müzik topluluğudur.

29-06-2016 15:47

Yalova’da doğan grup “Hasat Vakti “ adıyla ilk olarak 2014’te Sevgililer Günü’ne özel “Ey Sevgili” adlı konseriyle çıktı seyircinin karşısına. Ramazan ayında müzik marketlerde yerini alan “HÂCEGÂN” adlı ilk albümünün heyecanını yaşayan grup, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu Eczacı Kürşat Emre Çandar ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler mezunu Müzisyen Serkan Güven’in kurdukları bir grup.

Yıllar boyu sürdürdükleri amatör-profesyonel müzik yolculuğunu “seyr-i musiki” olarak isimlendiren grubun Sanat Yönetmeni Serkan Güven; ‘Gerçekte Hasat Vakti birçok gereklilik sonucu meydana geldi. Bunlardan ilki Kürşat Emre ve bendenizin müzik yolculuğumuz boyunca biriktirdiklerimizin artık bizden taşması ve ete kemiğe bürünmeye ihtiyaç duyması olmuştur. Gönül iklimimizin bizi yönlendirdiği tarzda müzik yapmayı tercih ederek hazırladığımız “HÂCEGÂN” adlı bu ilk albümümüz hazırlık sürecinde birçok şeyi fark ettirdi ve yeniden hatırlattı bize. 

Kültürümüzün en önemli yapı taşlarından biri olan geleneksel müziğimizde “Dini Musiki” çok müstesna bir yere sahiptir. İşlediği konular itibarı ile toplumumuzun çok büyük bir nüfusuna hitap ediyor olmasına rağmen sadece mübarek “Ramazan ayı” içine sıkıştırılıp kalması da bizi harekete geçiren sebeplerden biridir. Yaptığımız müziğin her zaman dinlenebilir olmasını arzu ediyoruz ve müzikal gayretimiz de bu yöndedir’ diyor.

Kürşat Emre Çandır ise; ‘Hasat Vakti’ söz söylemenin ne denli önemli, edebiyatımızın en önemli kollarından biri olan şiirin ne kadar kıymetli olduğunu ve hassasiyet gerektirdiğini daha yakından hissetmemizi sağladı. 

Söz ile vücut bulan duygularımıza, müzik ile elbise biçmek olarak adlandırabiliriz yaptığımız işi... Kıymetli büyüğümüz Gazeteci, Şair-Yazar Sn. Mustafa Yazgan’ın da şiirleriyle desteklediği çalışmalarımızda sanat yönetmenimiz Serkan Güven’in biçtiği kıyafetlere vücut oldu sözlerimiz... Peygamber efendimiz (s.a.v.) Müslümanca yaşamaya çalışan her kişi için bir ilham kaynağı elbet. İşte biz de eserlerimizin meydana gelmesi sürecinde bu ilham ile tanışma gayretinde olduk’ diyor.  

Kaynak: IHA

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER