Genel

Hamas lideri Heniyye: Esir takası için İsrail ile müzakereye hazırız

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, "Biz Hamas olarak, esir takası için İsrail ile bir aracı vasıtasıyla müzakereye başlamaya hazırız." dedi.

Hamas lideri Heniyye: Esir takası için İsrail ile müzakereye hazırız
18-04-2018 02:59

GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Ä°smail Heniyye, "esir takası için" Ä°srail ile bir aracı vasıtasıyla müzakereye baÅŸlamaya hazır olduklarını açıkladı.

"Filistin Esirler Günü" dolayısıyla yaptığı ve Kudüs televizyon kanalında banttan yayınlanan konuÅŸmasında Heniyye, "Biz Hamas olarak, esir takası için Ä°srail ile bir aracı vasıtasıyla müzakereye baÅŸlamaya hazırız." dedi.

Filistin uzlaşısına da deÄŸinen Heniyye, ulusal konseyin (Filistin KurtuluÅŸ Örgütü parlamentosu) Filistin halkını bir arada toplayacak ve özellikle Hamas ile Ä°slami Cihad Hareketi baÅŸta olmak üzere hiçbir kimseyi dışlamayacak bir ÅŸekilde yapılandırılması çaÄŸrısında bulundu.

Hamas ile Ä°srail arasında Mısır hükümetinin ara buluculuÄŸunda 18 Ekim 2011'de yapılan takas anlaÅŸmasıyla 2006'da esir alınan Ä°srail askeri Gilad Åžalit'e karşılık olarak bin 27 Filistinli tutuklu serbest bırakılmıştı. Ä°srail, Haziran 2014'te söz konusu Filistinlilerden 60'ını yeniden gözaltına almıştı.

Filistin'de özgürlüÄŸüne kavuÅŸan ilk mahkum olarak bilinen Mahmud Bekir Hicazi'nin Ä°srail tarafından serbest bırakıldığı gün olan 17 Nisan, 1974'ten bu yana her yıl "Filistin Esirler Günü" olarak kutlanıyor.

Muhabir: Ali Semerci

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER