Özel Haber

HAMAS'ın siber askerlerinden İsrail ordusuna atak

İsrail siber güvenlik uzmanları, israilli askerlere yönelik siber saldırıların askeri güvenliğe zarar veremediğini, sorumlusunun ise HAMAS olduğunu ileri sürdü. Haaretz gazetesi ise Facebook ve Whatsapp üzerinden yüzlerce askerin etkilendiğini kaydetti

HAMAS'ın siber askerlerinden İsrail ordusuna atak
19-07-2018 22:52

ÖZEL HABER

İsrail askeri istihbarat teşkilatı tarafından ortaya atılan habere göre, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) siber askerleri, işgalci İsrail ile olan mücadelesine farklı yollardan da devam ediyor.

İsrail ordusu tarafından yayınlanan rapora göre, HAMAS’a bağlı siber kuvvetlerin (hackerlar) İsrail Savunma Güçleri (IDF) askerlerini, mobil cihazlarına zararlı uygulamalar yükletmek için çalıştırdığı belirtildi.

İsrail ordusu, HAMAS’ı benzer saldırılardan şimdiden sorumlu tuttu, ancak hackerlar, Google Play Store aracılığıyla uygulamalarını yayınladıkları için herhangi bir sorumluluk kabul etmediler.

İsrail firması ClearSky’deki uzmanlar, birkaç uygulama tespit ederek ordu yetkililerini durumdan haberdar etti.

"HAMAS, OCAK AYINDA DA AYNI TAKTİĞİ KULLANDI"

İsrailli askeri yetkililer, HAMAS yetkililerinin Ocak ayında da aynı taktiği kullandıklarını açıkladı.

Ocak ayında, hackerlar “Elianna Amer” adlı bir kadının profilini kullanmıştı, son saldırılarda ise “Lina Kramer” adlı bir kadının profilini kullandılar.

İsrailli bir asker, konu ile ilgili açıklamasında;

Facebook’ta ilk kez masum görünen bir mesajım var, Lina Kramer adında birinden, Facebook’ta konuşmaya başladık, sonra Whatsapp’a geçtik ve ardından GlanceLove adlı bir uygulamayı indirmemi istedi. Bu aşamada, şüphelerim kesindi ve kötü niyetleri olan hayali bir profil olduğunu anlamama yardımcı olan bir arkadaşa danışmaya karar verdim. Oradan da birimimdeki bilgi güvenliği görevlisi ile görüştüm” dedi.

İsrail ordu istihbarat memurlarına göre, saldırılar askeri güvenliğe zarar vermeyi başaramadı.

İsrail gazetesi Haaretz, olayların farklı versiyonlarının olduğunu ve en az yüzlerce askerin cihazına enfekte olduğunu bildirdi.

Siber güvenlik uzmanlarına göre ise bu saldırıların arkasındaki asıl tehdit aktörü Filistinli hacker Arid Viper.

.

Haber: Burak Bozkurtlar

dikGAZETE.com

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER