Genel

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: CHP Genel Merkezine yürüyeceğiz

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, "(Bolu Belediyesindeki işten çıkarmalar) Bolu'dan Ankara'ya kadar yürüyerek CHP Genel Merkezi önünde bu yürüyüşü tamamlamak üzere plan yapıyoruz." dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: CHP Genel Merkezine yürüyeceğiz
25-05-2019 20:41

BOLU (AA) - Hak-Ä°ÅŸ Genel BaÅŸkanı Mahmut Arslan, Bolu Belediyesindeki iÅŸten çıkarmalara iliÅŸkin, "Bolu'dan Ankara'ya kadar yürüyerek CHP Genel Merkezi önünde bu yürüyüÅŸü tamamlamak üzere plan yapıyoruz." dedi.

CHP'den Bolu Belediye BaÅŸkanı seçilen Tanju Özcan'ın göreve gelmesinin ardından iÅŸten çıkarılan 97 taÅŸeron iÅŸçinin, Hizmet-Ä°ÅŸ temsilcileriyle Demokrasi Meydanı'nda 24 Nisan'da baÅŸlattığı oturma eylemi sürüyor.

Hak-Ä°ÅŸ Genel BaÅŸkanı Mahmut Arslan da eylem yapan iÅŸçilere destek vermek amacıyla Bolu'ya gelerek eylem çadırını ziyaret etti.

Arslan, burada yaptığı açıklamada, kendilerinin iÅŸçilere destek vermek amacıyla herhangi bir taÅŸkınlık yapmadan ve sorun çıkarmadan sadece iÅŸten çıkartılmaya karşı bir tepki olarak burada olduklarını belirterek, "Sayın belediye baÅŸkanı ile defalarca arkadaÅŸlarımız görüÅŸtüler. Kendilerinden talebimiz seçim öncesindeki vaatlerinin arkasında durmasıdır. Noterden taahhütlerinin arkasında durmasıdır. Emekçilerin, iÅŸçilerin ekmeÄŸi ile aşı ile oynamadan Bolu'ya hizmet etmesidir. Bolu halkının verdiÄŸi karara saygılıyız. Halkın iradesini asla tartışmıyoruz. Biz Bolu halkının iradesiyle belediye baÅŸkanı seçilen baÅŸkanın tavrına, üslubuna ve yöntemine itiraz ediyoruz. O nedenle bu itirazımızı bundan sonra da sürdüreceÄŸiz." diye konuÅŸtu.

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun 5 Mart 2019 tarihinde Mersin BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayını ve projelerini açıklarken söylediÄŸi sözleri anımsatan Arslan, ÅŸöyle devam etti:

"KılıçdaroÄŸlu, ÅŸu ifadeleri söylemiÅŸti: 'Sakın ha AK Parti'li belediye baÅŸkanı döneminde iÅŸe girdi diye hiçbir iÅŸçinin iÅŸiyle aşıyla uÄŸraÅŸmayacaksınız. Onlar hangi partinin mensubu olursa olsun onlarla birlikte çalışacaksınız.' diye belediye baÅŸkanlarına talimat vermiÅŸti. Ben buradan Sayın KılıçdaroÄŸlu'na soruyorum. O söylediklerinizin arkasında mısınız? Yoksa bu bir seçim propagandası mıydı? EÄŸer o sözünüzün arkasındaysanız Bolu Belediyesinde 97 arkadaşımızın sırf AK Parti döneminde iÅŸe girdiÄŸi için iÅŸten çıkarılmasına neden sessiz kalıyorsunuz. Niye bu arkadaÅŸlarımız 31 gündür aÅŸsız, iÅŸsiz ve evlerine ekmek götüremeyecek ÅŸekilde maÄŸdur edildi. Siz niçin bunları duymuyorsunuz. Duyuyorsanız niçin cevap vermiyorsunuz."

"64 belediyede üyelerimize karşı büyük bir operasyon yapılıyor"

KılıçdaroÄŸlu'nun söylediÄŸi sözlerin arkasından durmasını ve gereÄŸini yapmasını istediklerinin altını çizen Arslan, sadece burada deÄŸil, Çanakkale'nin Bayramiç Belediyesinde de 57 kiÅŸinin iÅŸten çıkartıldığını, hemen akabinde 25 kiÅŸinin yeni iÅŸe alındığını anlattı.

"Åžu anda yaklaşık 64 tane belediyede sendikamıza yönelik diÄŸer hak iÅŸe baÄŸlı sendikalarımıza yönelik büyük bir operasyon yapılıyor." diyen Arslan, iÅŸten çıkartılanların iÅŸe dönmesi konusunda kararlılıklarını devam ettireceklerini vurguladı.

Arslan, HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Sezai Temelli'nin seçim öncesinde söylediÄŸi bazı sözleri de yineleyerek, "Anladığımız kadarıyla onların yan yana durdukları teröristler ve terör örgütlerinin yandaÅŸları. Niye bunu söylüyorum. BaÅŸta Mardin olmak üzere pek çok belediyede ne yazık ki üyelerimiz yine baskıyla tahditle istifa ettiriliyor. Bazıları da iÅŸten çıkartılıyor. Bunların ÅŸehit çocuÄŸunun bile iÅŸte çalışmasına tahammülleri kalmadı." dedi.

"12 bin 900 iÅŸçi sendikamızdan istifa ettirilmiÅŸtir"

Hak-Ä°ÅŸ üyesi olan iÅŸçilere yönelik baskılara da deÄŸinen Arslan, "Hak iÅŸe baÄŸlı sendikalarımızdan bugün itibarıyla toplam 12 bin 900 arkadaşımız sendikalarından istifa ettirilmiÅŸtir. Bu baskılar devam etmektedir. Ä°ÅŸin en ilginç tarafı henüz toplu sözleÅŸmelerimiz, müzakereleri devam ederken toplu sözleÅŸme görüÅŸmeleri devam ederken bunlar yapılıyor. Bir yönü ile de iÅŸçiler maalesef toplu sözleÅŸmesiz bırakılarak maÄŸdur edilmek isteniyor. Bunu yapanlar ağırlıklı olarak CHP'li ve HDP'li belediyeler." ifadelerini kullandı.

Arslan, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu ve HDP yetkililerine seçim öncesinde söyledikleri sözlerin arkalarında durması tavsiyesinde bulundu.

KılıçdaroÄŸlu'nun Ankara'dan Ä°stanbul'a yaptığı yürüyüÅŸü hatırlatan Arslan, "Günlerce devam etmiÅŸti. 'Adalet istiyoruz.' diye. Biz de Bolu Belediyesinde adalet istemek, arkadaÅŸlarımızın haklarının verilmesini ve bu hakları ile beraber iÅŸe dönmelerini saÄŸlamak amacıyla gerekirse planladık. Ä°nÅŸallah bu süreci Bolu'dan Ankara'ya kadar yürüyerek CHP Genel Merkezi önünde bu yürüyüÅŸü tamamlamak üzere plan yapıyoruz." diye konuÅŸtu.

Bazı belediye baÅŸkanlarının özellikle Hak-Ä°ÅŸ'e baÄŸlı sendikalarla çalışmak istemediÄŸini ve bunu açıkça ifade ettiklerini anlatan Arslan, "Özellikle Antalya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı baÅŸta olmak üzere KırÅŸehir Belediye BaÅŸkanı gibi belediye baÅŸkanları açıkça üyelerimizi tehdit ederek 'Ben bu sendika ile çalışmayacağım. Åžu sendika ile çalışacağım. Herkes o sendikaya gitsin. Daha fazla zam vereceÄŸim.' diye yasaları ihlal etmekte. Yasalara karşı açıkça suç iÅŸlemekteler." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER