Spor

Güreşte Musa Aydın yeniden başkan

Türkiye Güreş Federasyonu 4. Olağan ve Mali Genel Kurulu'nda Musa Aydın, 187 delegenin desteğini alarak yeniden başkanlığa seçildi. - Anadolu Ajansı

Güreşte Musa Aydın yeniden başkan
13-11-2016 16:27

ANKARA

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) 4. Olağan ve Mali Genel Kurulu'nda Musa Aydın, yeniden başkanlığa seçildi.

Ankara'daki Holidayy Inn Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda, 279 delegeden 197'si oy kullandı.

Genel kurula tek aday olarak giren Aydın, oyların 187'sini alarak bir kez daha başkanlık görevine getirildi. 10 oy ise geçersiz sayıldı.

Divan başkanlığını Hacı Yusuf Yıldırım'ın yaptığı genel kurulda faaliyet ve denetim raporları da ibra edildi. Federasyonun 2017 yılı tahmini bütçesi 61 milyon lira, 2018 yılı tahmini bütçesi ise 70 milyon 150 bin lira olarak onandı.

Musa Aydın'ın başkanlığındaki federasyonun yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle:

Erkan Durdu, Gürkan İzzet Paksoy, Halil Bozdoğan, Hasan Eroğlu, Hüseyin Kaya, İsmail Kaşdemir, Mahir Biberoğlu, Mehmet Ayhan, Mustafa Çakır, Selahattin Uyan, Serdar Çinkılıç, Süreyya Yoğurtçu, Ünsal Kıraç, Zeki Gül.

"Sporcularımıza ağabeylik yaptık"

Aydın, genel kurulda yaptığı konuşmada, ilk olarak 8 Nisan 2015'te federasyon başkanlığına seçildiğini hatırlatarak, çalışmalara milli takım kamplarındaki psikolog, diyetisyen, kondisyoner ve fizyoterapist eksikliklerini tamamlayarak başladıklarını söyledi.

Oluşturdukları 25 kişilik olimpik kurulla sporcuların performans, sağlık testlerini, psikolojilerini ve kilolarını takip ettiklerini dile getiren Aydın, "Sporcularımıza başkanlık değil, ağabeylik yaptık. 1,5 yıllık kısa kriz süresini iyi yönettik. 18 yıl aradan sonra 3 dünya şampiyonluğu, bayanlarda ilk defa Avrupa şampiyonluğu elde ettik. Olimpiyatlarda 52 yıl aradan sonra 5 madalya kazandık." diye konuştu.

Güreşin, Türk sporunun lokomotif branşı olduğunu belirten Aydın, "Bu çok ağır bir görev, kolay bir görev değil. Bu bilinç içerisindeyiz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı. Hedefimiz, 2020 Tokyo Olimpiyatları olacak. Tokyo'da, İstiklal Marşı'mızı okutacağımızın sözünü veriyorum." şeklinde konuştu.

Muhabir: Halil Ibrahim Avsar-İbrahim Ethem Ünal

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER