Özel Haber

Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Anastasiadis: Rusya ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerden endişe etmiyoruz

Rus medyasına konuşan Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Anastasiadis, Rusya ve Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin kendileri açısından endişe edilecek bir durum olmadığını söyledi

Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Anastasiadis: Rusya ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerden endişe etmiyoruz
04-06-2021 06:41

MOSKOVA - ÖZEL

Güney Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis, Moskova ile Ankara arasındaki iyi ilişkilerin kendileri için endişe konusu olmadığını açıkladı.

Rus devlet medyasına konuşan  Anastasiadis ,"Her devletin kendi çıkarları, hedefleri ve özlemleri vardır. Rusya'nın Kıbrıs konusundaki tutumu istikrarlı ve değişmeden kalır ve ilkelere dayanır. Doğal olarak, Rusya ve Türkiye arasındaki iyi ilişkiler konusunda endişeli değiliz, çünkü [Kıbrıs'ın iyi ortakları olan ülkelerin] bu tür ilişkileri, özellikle de anlaşmazlık yaşayabileceğimiz ülkelerle, kendi yollarında yardımcı bir etkiye sahip olabilir" dedi.

Anastasiadis, Rusya Federasyonu'nun nüfuzu ve Türkiye ile halihazırda kurulmuş ilişkilerinin yardımıyla, kendileri (Güney Kıbrıs-Dik gazete) ve Ankara arasındaki mevcut anlaşmazlıkları çözme çabalarına yardımcı olabileceğini açıkça belirtti.

PUTİN VE LAVROV'A DA SÖYLEDİM

Anastasiadis, "Bu nedenle Rusya, Türkiye ile ilişkilerini geliştirirken ilkelerine bağlı kalıyor ve bizim için en önemli şey bu. Bunu görüşmelerimizde Devlet Başkanı [Rusya Federasyonu lideri Vladimir] Putin'e söyledim ve aynı şeyi birkaç kez Bakan [Dışişleri Sergey]  Lavrov'a da görüşmelerde tekrarladım. Hayır, Rusya ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerden endişe duymuyoruz, aksine Rusya ile ilişkilerimiz her zaman olduğu gibi yakın ve güçlü kalıyor" dedi.

AKDENİZ'DE TÜRK KARŞITI İTTİFAKLAR PEŞİNDE DEĞİLİZ

Anastasiadis, Güney Kıbrıs'ın Doğu Akdeniz'de çok taraflı devletlerarası işbirliğini güçlendirirken, Türk karşıtı ittifaklar yaratmaya çalışmadığını da iddia etti.  Anastasiadis, "Türkiye karşıtı cepheler vb. oluşumlar yaratmaya çalışmıyoruz. Bu bizim hedefimiz değil, tüm bölgemizin çıkarına da değil. Biz küçük bir ülkeyiz ve tek çabamız tüm komşularımızla barış ve esenlik içinde olmak" dedi.

Anastasiadis, Arap devletleriyle, İsrail'le ve Basra Körfezi ülkeleriyle mükemmel ilişkilere sahip olduklarını da kaydederek, "Üçlü işbirliğinin Türkiye karşıtı hareketler olarak algılanması gibi bir hedefimiz hiçbir zaman olmadı. Tam tersine her üçlü toplantıda, her çok taraflı toplantıda, açıklama ve tebliğlerimizde hiç kimsenin bu işbirliğine katılmaktan dışlanmadığını beyan eder ve Bunun tek şartı BM Şartı'na, deniz hukuku hükümlerine ve diğer ülkelerle iyi komşuluk ilişkilerinin gözetilmesine ilişkin şartlara saygı ve riayettir. Ve hepsi bu" şeklinde konuştu.

Nikos Anastasiadis, ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve diğer Rus üst düzey yetkililer ile ilişkilerini dostane ve güvenilir olarak nitelendirdi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER