Genel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: Mobilya sektöründe ihracat hedefimizi 5 milyar dolara çıkarmak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, mobilya sektöründe 2023'te ihracat hedefinin 5 milyar doların üzerine çıkarmak olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: Mobilya sektöründe ihracat hedefimizi 5 milyar dolara çıkarmak
31-05-2017 02:19

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, mobilya sektöründe ihracatın geçen yıl 2002'ye göre 8 kat arttığını vurgulayarak, "Mobilya sektöründe hedefimiz 2023'te ihracatımızı 5 milyar doların üzerine çıkarmaktır. Bu sektörü destekleyen her türlü çalışma gerçekten Türkiye’nin ihracatına, üretimine de istihdamına da katkı saÄŸlıyor." dedi.

Tüfenkci ve Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek, Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odasının (ANKAMOB) ve Ankara Siteler Mobilya Sarayı'nın açılış törenine katıldı.

Fuarda esnaf ziyareti yaparken konuÅŸan Tüfenkci, mobilya sektöründe 158 bine yakın istihdam saÄŸlandığına dikkati çekerek, esnafa ve üreticiye verilen desteklerle sektörün daha da ileriye gideceÄŸini anlattı.

Tüfenkci, mobilya sektöründe ihracatın geçen yıl 2002'ye göre 8 kat arttığını vurgulayarak, "Mobilya sektöründe hedefimiz 2023'te ihracatımızı 5 milyar doların üzerine çıkarmaktır. Bu sektörü destekleyen her türlü çalışma gerçekten Türkiye’nin ihracatına, üretimine de istihdamına da katkı saÄŸlıyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Ä°ç ticaretin canlanmasını istediklerinin altını çizen Tüfenkci, "2016 yılı esnaflarımız için zor bir yıl oldu. Biz hükümet olarak piyasayı canlandırmak için hem de sanayinin çarkı durmasın diye almış olduÄŸumuz tedbirler çerçevesinde mobilya ve beyaz eÅŸyada ÖTV'yi ve KDV'yi indirdik. Bu sektöre yüzde 30'dan fazla bir canlılık getirdi. Sektörün geliÅŸmelerini izleyerek indirimlerin devam edip, etmemesi konusunda önümüzdeki dönemde kararımızı vereceÄŸiz." diye konuÅŸtu.

Tüfenkci, 2001 öncesinde ithalatçı konumunda olan Türkiye'nin mobilya sektöründe bugün ihracatçı konumda olduÄŸuna dikkati çekerek, sektörün istihdama önemli ölçüde katkısı olduÄŸunu kaydetti.

"Ankaralılar için ÅŸans"

Gökçek ise Siteler Mobilya Sarayı'nın dar gelirli vatandaÅŸlara ve mobilyacılara önemli ölçüde katkı saÄŸlayacağını söyledi. Üreticiden tüketiciye direkt satış imkanı sunulacağına dikkati çeken Gökçek, "Burada 86 esnaf var. Gelip de çeÅŸidi bulmamanız söz konusu deÄŸil. Ankaralılar için ÅŸans. Belediye olarak biz bu showroomu son derece sembolik fiyatlarla esnafımıza verdik. Dolayısıyla burası Ankara'da dar gelirli vatandaÅŸa ve dar gelirli mobilyacıya çok büyük bir nefes aldıracak. Herkes buraya gelsin ve gezsin diyorum." ifadesini kullandı.

Muhabir: Mustafa Çalkaya, Sefa Åžahin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER