Siyaset

'Güçlü bir Türkiye istemiyorlar'

Adalet Bakanı Bozdağ, "Biz, Almanya veya Hollanda değil, Türkiye'nin hükümet sistemi değişikliğini oylayacağız. Bunun tek bir açıklaması var, güçlü bir Türkiye istemiyorlar." dedi. - Anadolu Ajansı

'Güçlü bir Türkiye istemiyorlar'
04-04-2017 15:02

ANKARA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir dergiye verdiği röportajda, Türkiye'nin geleceğinin cumhurbaşkanlığı sistemine bağlı bulunduğunu, öngörülen yeni sistemin iç ve dış tehditlere karşı zorunlu bir reform olduğunu bildirdi.

Yürütme yetkisinin cumhurbaşkanlığında toplanacak olmasının, daha güçlü ve istikrarlı bir yönetim sağlayacağını belirten Bozdağ, şunları ifade etti:

"Biz, Almanya veya Hollanda değil, Türkiye'nin hükümet sistemi değişikliğini oylayacağız. Bunun tek bir açıklaması var, güçlü bir Türkiye istemiyorlar. PKK, DHKP-C ve FETÖ dahil, terör örgütlerinin tamamıyla etkin ve netice alıcı mücadele yapacak bir Türkiye'yi istemiyorlar. Kriz ve kaosları kendi iradesiyle aşacak bir Türkiye istemiyorlar. Bakıyorsunuz hep beraber hücum halindeler. 'Evet' çıkmasın diye uğraşıyorlar. Çünkü 'evet' Türkiye'nin lehinedir. Güçsüz, zayıf, istikrarsız bir Türkiye terör, kriz ve kaoslarla baş edemeyen ve her defasında Avrupa'dan imdat dileyen bir Türkiye isteyenler, sandıktan 'evet' çıkmasını istemiyor. Türkiye'nin meşru hükümetinin bakanları Almanya'da, Hollanda'da konuşamıyor, konuşturulmuyor ama PKK terör örgütü bütün gücüyle orada toplantı, gösteri ve konuşma yapabiliyor hatta polis onların güvenliğini sağlıyor."

Bakan Bozdağ, şiddete, teröre ve herhangi bir kanunsuzluğa hayatları boyunca bulaşmamış Türk toplumunun bir toplantı yapmak istediğinde izin verilmediğini vurgulayarak, "Peki Almanya ve AB'ye göre terör örgütü PKK ve yandaşlarının böylesi bir terör propagandası yapmasına nasıl izin veriliyor? Bu hukuk devleti anlayışıyla nasıl izah edilebilir?" diye sordu.

Muhabir: Mehmet Tosun

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER