Yerel haber-Şirket Haber

GÜBRETAŞ topraktan aldığı gücü geleceğe miras bırakıyor

"(Türkiye genelinde dikilen ağaç sayımızı) Gelecek yıllarda 100-200 binlere çıkarmayı hedefliyoruz"

GÜBRETAŞ topraktan aldığı gücü geleceğe miras bırakıyor
09-03-2021 14:31

Gübre Fabrikaları TAŞ (GÜBRETAŞ), son olarak Hatay'da kurduğu hatıra ormanıyla bugüne kadar 25 bini aşkın fidanı toprakla buluşturdu.

GÜBRETAŞ'ın açıklamasına göre, şirket, tarımda verimliliği artırmaya yönelik ürün ve hizmetlerinin yanı sıra toplumsal fayda eksenli gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de sektörüne öncülük etmeye devam ediyor.

Son 15 yılda eğitim ve çevre odaklı sosyal sorumluluk projelerini etkin şekilde sürdüren GÜBRETAŞ, 2006'da başlatılan Türkiye Toprak Verimliliği Haritası Projesi, 2007'den hayata geçirilen GÜBRETAŞ Eğitim Bursu desteği gibi faaliyetlerini sürdürüyor.

Bugüne kadar 2008'de Konya'da ve 2014'te İstanbul-Şile'de hatıra ormanları oluşturan şirket, son olarak Hatay'da önemli bir adım attı.

Bölücü terör örgütü tarafından Hatay'da yakılarak zarar verilen alanların yeniden ağaçlandırılması için çalışma başlatan GÜBRETAŞ, kuruluşunun 69. yıl dönümü anısına İskenderun'da 11 bin 111 fidanı toprakla buluşturdu. Bu ormanla birlikte toplamda 25 binden fazla ağacın yetişmesine katkı sağlanıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER