Yerel haber-Şirket Haber

GÜBRETAŞ'ın model üretim alanları projesinde ilk hasat Taşköprü sarımsağında gerçekleştirildi

"Model üretim alanları projemizle ülkemiz için ekonomik değeri yüksek tarımsal ürünlerde verim ve kaliteyi artırmanın yollarını geliştiriyoruz"

GÜBRETAŞ'ın model üretim alanları projesinde ilk hasat Taşköprü sarımsağında gerçekleştirildi
09-08-2021 13:21

İSTANBUL

GÜBRETAŞ'ın model üretim alanları projesinde ilk hasat Taşköprü sarımsağında gerçekleştirilirken, verimde yüzde 20 artış sağlandı.

GÜBRETAŞ'ın açıklamasına göre, şirket, bilinçli tarımı yaygınlaştırmaya yönelik faaliyetleriyle tarım sektörü için katma değer üretmeyi sürdürüyor.

Bu amaca yönelik 2021'de Türkiye'nin 33 noktasında 21 çeşit bitki için model üretim alanı oluşturuldu. Yılın ilk hasadı, Kastamonu Taşköprü'de sarımsak için kurulan model alanda gerçekleştirildi. Sarımsak model üretim alanında, ortalamaların üzerinde ürün elde edilmesi üreticinin yüzünü güldürdü.

Sezon boyunca 18 dekarlık arazinin yarısında uzman ziraat mühendisleri danışmanlığında bilinçli tarım uygulamaları yürütülürken, diğer yarısında üretici geleneksel yöntemlerle bitki beslemeye devam etti. Taşköprü'deki model üretim alanı çalışması verimli bir hasatla tamamlandı. Üreticinin kendi yöntemleriyle aldığı sonuca göre model alandan kuru sarımsakta yüzde 20 daha fazla verim alındı.

Etkili ve dengeli bir gübreleme programının uygulandığı arazide, dekar başına 2 bin 800 kilogram verime ulaşılırken, üretici uygulamasıyla elde edilen verim 2 bin 320 kilogram olarak gerçekleşti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER