Çevre-Hayat

Görmeyen gözleriyle engelli öğrencilerine ışık oluyor

Erzurum'da, küçük yaşta geçirdiği hastalık sonrası görme yetisini kaybeden öğretmen Ziya Sert, hayatını kendisi gibi görme engelli olan öğrencilerinin eğitimine adadı. - Anadolu Ajansı

Görmeyen gözleriyle engelli öğrencilerine ışık oluyor
24-11-2016 14:02

ERZURUM - MUHAMMET MUTAF 

Küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla sol gözünü tamamen kaybeden sağ gözünde de sadece ışığı hissedebilen Ziya Sert, Dicle Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun oluktan sonra bir süre Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarında memur olarak çalıştı.

Kendisi gibi görme engeli bulunan öğrencilere destek vermek isteyen Sert, 2 yıl önce engellilere yönelik açılan sınavı kazanıp Palandöken ilçesine bağlı yatılı Görme Engelliler İlköğretim Okuluna sosyal bilgiler öğretmeni olarak atandı.

"Yardım eli uzansın diye bekledim"

Okul yönetimi ile öğrencilerinin sevgisini kazanan Ziya Sert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,5 yaşından itibaren yanlış teşhis ve tedavi sonucu gözlerini kaybettiğini söyledi.

Çocukluğundan beri köy okullarına, öğretmenlere ve öğrencilere özlemi olduğunu aktaran Sert, "Ben de okuyabilirim diye kendimce bir yol aradım. Yardım eli uzansın diye bekledim ama maalesef çok da yardım göremedim." dedi.

"Bu okul için bir şanstır"

Okul Müdürü Bahadır Toraman ise engellilerin okuduğu aynı sıralardan yetişen ve aynı havayı teneffüs eden Ziya Sert'in kendisini okula adadığını vurgulayarak şu görüşleri aktardı:

"Kendisini öğrencilerine adamış, gecesi gündüzü belli olmayan, her an bizimle olan ve engelliler için neler yapmalıyız düşüncesi içinde. Ziya Sert öğretmenimiz öğrencilerin babası, abisi, kardeşi konumundadır. Öğrencilerimizin çok sevdiği, saydığı ve her zaman danıştığı kişi olarak okulumuzda görev yapmaktadır. Bu okul için bir şanstır. Ziya bey gibi bu havayı tatmış, yaşamış ve engellilerin ruh halini bilen kişilerin okulumuzda öğretmenlik yapması çocuklarımız için çok önemli bir avantaj."

"Görme engellinin halini anlıyor"

Sert'in görme engelli öğrencilerinden Muharrem Alkan da öğretmeninin dersleri iyi anlattığını söyledi.

Öğretmenleri Sert'in her zaman yanlarında olduğunu dile getiren Alkan, "Görme engellinin halini anlıyor, bize elinden geleni yapıyor. Okulda nöbet tuttuğunda bizimle ilgileniyor, maç yapıyoruz, oyun oynuyoruz, bizi eğlendiriyor. Çok iyi bir adam, onu seviyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER