Çevre-Hayat

Gönüllü öğrencilerden engelliye yardım eli

Türkiye'nin farklı illerinden eğitim görmek için Iğdır'a gelen 100 gönüllü yardımsever üniversite öğrencisi, Iğdır'da yaşayan Taşdemir ailesinin yardımına koştu. - Anadolu Ajansı

Gönüllü öğrencilerden engelliye yardım eli
28-04-2017 17:07

IĞDIR

Iğdır Üniversitesi'nde eğitim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK) kalan 100 gönüllü yardımsever öğrenci, "Gönül Bağı" projesi sayesinde hayırseverlerden topladıkları yardımları engelli, yaşlı ve dar gelirli ailelere ulaştırarak yardıma muhtaçların yardımına koşuyor.

Bu proje aracılığıyla kendi aralarında ve hayırseverlerden yardım toplayan öğrenciler, Özgür Mahallesi'ndeki bir kerpiç evde yaşayan, üç çocuğu engelli ve dar gelirli Nurgül Taşdemir ve ailesi için seferber oldu. Öğrenciler, aileye mobilya, yiyecek ve giyecek yardımında bulundu.

200 aileye umut oldular

Iğdır KYK Müdürü Şerafettin Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KYK olarak, yardım ve beraberlik içerikli birçok projeyi öğrencileriyle hayata geçirdiklerini söyledi.

Yardım projeleri söz konusu olunca öğrencilerin el ele vererek gönülden çaba sarf ettiklerini anlatan Yiğit, "Peygamber Efendimiz'in de hadisinde belirttiği gibi 'İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır' sözüyle yola çıktık. Hedefimiz Iğdır'daki yoksul ailelerin tamamına ulaşabilmek. Ne kadarına ulaşacağız bilmiyoruz ama şu ana kadar 200 aileye yardımda bulunduk." dedi.

Yiğit, dar gelirlilere genellikle gıda malzemesi ve giyecek yardımında bulunduklarını anlatarak, "Son olarak yardımda bulunduğumuz aileye yaptığımız yardımların tamamını öğrencilerimiz bazı firmalardan, kuruluşlardan talep edip topladılar ve ailenin evine bıraktılar. Çok güzel oldu. Projedeki bir amacımız da öğrencilerimiz için bir sosyal farkındalık oluşturup onlara bu bilinci aşılayıp ülkemize faydalı bireyler haline gelmelerini sağlamak." diye konuştu.

Muhabir: Bülent Mavzer

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER