Özel Haber

Gökdeniz Karadeniz’in Rusya'da yaptırdığı caminin inşaatında son aşamaya gelindi

Eski Milli Futbolcu Gökdeniz Karadeniz tarafından Rusya'da yaptırılan caminin inşaatında son aşamaya gelindiği bildirildi

Gökdeniz Karadeniz’in Rusya'da yaptırdığı caminin inşaatında son aşamaya gelindi
14-02-2020 06:09

MOSKOVA - ÖZEL

Eski Milli futbolcu Gökdeniz Karadeniz'in, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde yapımını üstlendiği caminin inşaatında son aşamaya gelindi.

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan ve Yardımcısı Halit Gönüllü, camiiyi ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Konuyla ilgili Başkonsolosluk sosyal medya hesabında şu bilgi verildi: "Başkonsolos İsmet Erikan ve Yardımcısı Halit Gönüllü, Rubin Kazan futbol takımının efsanevi eski futbolcusu Gökdeniz Karadeniz tarafından yaptırılan, inşaatının son aşamasına gelinen camii ziyaret ederek incelemelerde bulundular.”

“KARADENİZ CAMİİ” AÇILIŞININ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN YAPILMASI BEKLENİYOR...

-Gökdeniz Karadeniz, camii inşaatı sırasındaki çalışmalara da bizzat iştirak etti...-

Bu arada, Kazan'a 30 kilometre uzaklıktaki Kalinino köyünde yapımına 23 Haziran 2016 tarihinde başlanan ve 300 metrekare üzerine 2,5 kat sistemiyle kurulu olan caminin içerisinde lojman, helal yemekler hazırlanan kafeterya ve helal ürünlerin satılacağı mağaza yer alacak.

Adı "Karadeniz" olacak camide aynı anda 300 kişi namaz kılabilecek.

Cami açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Başkenti Kazan’a gelmesi bekleniyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER