Genel

Göçükten çıkarılan 25 günlük bebek yoğun bakımda

Mersin’de iki katlı binada meydana gelen göçükte yaralanan 5 kişinin tedavisi sürüyor. Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki 4 kişiden 3’ünün durumunun iyi olduğu, 25 günlük bebeğin ise yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü bildirildi.Merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Ma

Göçükten çıkarılan 25 günlük bebek yoğun bakımda
06-02-2015 15:43

Mersin’de iki katlı binada meydana gelen göçükte yaralanan 5 kişinin tedavisi sürüyor. Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki 4 kişiden 3’ünün durumunun iyi olduğu, 25 günlük bebeğin ise yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü bildirildi.
Merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi’nde içerisinde iki ailenin yaşadığı 2 katlı bir binanın aniden çökmesiyle yaşanan felakette 5 kişi yaralanmıştı. Göçükte yaralanan Suriyeli bir kişi, Murat Yıldırım, Samire Yıldırım ve 25 günlük bebek Uğur Yiğit Zihnetler MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, ayağı kopan Hatice Zihnetler ise Mersin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

"BEBEĞİN YOĞUN BAKIMDA KALMASI GEREKİYOR"
MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki yaralılar ile ilgili açıklamalarda bulunan Başhekim Meltem Nass Düce, göçüğün ardından hastanelerine 4 yaralının intikal ettiğini ifade ederek, "Bir tanesi Suriye vatandaşıydı o acilde ayakta takip edildi, herhangi bir programı olmadığı için bu sabah itibariyle taburcu ettik hastayı. Diğer hasta 25 günlük bir bebek. Onu şu anda çocuk yoğun bakımda izliyoruz. O hasta ile ilgili kafa tasında kırıkları olduğu ve kontrol grafiklerinde kanama alanları genişlediği için yoğun bakımda takip ediliyor, beyin ödemi de eşlik ettiği için. Dolayısıyla o hastanın ayrıca bacağında da bir kırığı var. Diğer bacağında da ezilmeleri var. Yoğun bakımda kalması gerekiyor. Müşahede altında tutuluyor. Gözlememiz gerekiyor" dedi.
Ortopedi Cerrahi Uzmanı Dr. Egemen Ayhan ise, "Bebek hastamızla ilgili uyluk kemiğinde bir tane kırığı var. Bu kırık çok ayrışmadığı için alçı ile tedavi edeceğiz. Bu kırığın ileride sıkıntı yaratmayacağını düşünmüyoruz. Onun dışında erişkin hastalarımız ortopedi servisinde yatmakta olan Murat Yıldırım’in sol elinde 3, 4 ve 5. parmakta ezilme yaraları mevcuttu. Bu ezilme yaralanmalarıyla ilgili acil müdahalesini yaptık. Özellikle 4. parmakta bir kırık ve çıkıkları mevcuttu. Bununla ilgili gerekli müdahaleyi yaptık. Fakat ezilme yaralanması olduğu için bu parmağın dolaşımının beslenmesi biraz risk altındaydı ve yakından gözlenmesi lazımdı. Bunu gözlemliyoruz, tedavilerini yapıyoruz. Enfeksiyon riski mevcut. Onunla ilgili de tedavilere başlanmış durumda. Bayan hastamızın da sağ el kolunda kesikler ve ezilme yaralanmaları mevcuttu. Burada tendon ve sinir kesileri mevcuttu. Bunları mikrocerrahi yöntemlerle onardık, gerekli temizliğini yaptık. Bu açıdan tendonlarla ilgili bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum ama sinir iyileşmesi açısından bir süre izlemek gerekiyor. Şu anda en büyük riskimiz enfeksiyon. Bu tip çok kirli ezilme yaralanmalarında hem enfeksiyon riski hem de dolaşım problemleri yaşayabiliyoruz. Şu an dolaşımları iyi gözüküyor. Enfeksiyon riski de yok. Gerekli tedavileri de sürecektir" diye konuştu.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER