Çevre-Hayat

Göçmen kuşların kanatları oldu

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki veteriner kliniğinde 2 yıldır görev yapan Tabatabaei, 183 yaralı göçmen kuşu tedavi ederek yeniden uçmalarını sağladı. - Anadolu Ajansı

Göçmen kuşların kanatları oldu
22-08-2017 15:07

SAMSUN - İlyas Gün

Samsun Büyükşehir Belediyesince, 352 göçmen kuş türüne ev sahipliği yapan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde 2 yıl önce klinik kuruldu.

Yaklaşık 140 kuş türünün ürediği ve 100 bin dolayında su kuşunun bulunduğu deltada veteriner hekim olarak tek başına çalışan Paria Tabatabae, çeşitli sebeplerle ölmek üzereyken kendisine getirilen 183 göçmen kuşu tedavi ederek yeniden doğaya bıraktı.

Klinik açıldığında heyecan duyduğunu aktaran Tabatabae, şunları dile getirdi:

"Klinik ilk açıldığı yıl 170 tane göçmen kuş tedavi için getirildi. Bu yılın başından itibaren ise 133 tane göçmen kuş getirildi. Kliniğe çeşitli sebeplerle yaralanan, uzun göç yolculuğu esnasında bitkin düşen veya enfeksiyona yakalanan kuşlar getiriliyor. Özellikle yırtıcı kuş olarak yaralanan şahinler kliniğe getiriliyor. Bunun dışında su kuşlardan, gümüş martılar da kanatlı hayvanlar arasında en sık getirilen kuşlar. Ayrıca kızıl şahinler, kuğu, deli doğanca, atmaca, gri akbalıkçıl, küçük akbalıkçıl, dikkuyruk, leylekler, patka türleri ve sakarmeke kuşları getiriliyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER