TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Altunyaldız: “Türkiye yükselen bir ekonomik güç merkezi ve küresel ekonomide güçlü bir yükselen oyuncu. Türkiye yatırım, ticaret ve girişimciler için rekabetçi ve dostane bir ortam yaratmıştır. Türkiye’de 2017 yılında 75 bin şirket kurulmuştur” dedi
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zorlu da “Benden önceki kuşakta eksik olan bence, belli insanları sınırlı şekilde dinlemeleri. Ancak bende her bilginin benim üzerimden akması gibi bir şey yok. İnsanlar benimle düşünceleriyle ilgili kavga edebilmeli” dedi
İSTANBUL
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, “Türkiye yükselen bir ekonomik güç merkezi ve küresel ekonomide güçlü bir yükselen oyuncu. Türkiye yatırım, ticaret ve girişimciler için rekabetçi ve dostane bir ortam yaratmıştır. Türkiye’de 2017 yılında 75 bin şirket kurulmuştur.” dedi.
Altunyaldız, Türkiye’de ilk defa düzenlenen Global Girişimcilik Kongresi’nin (GEC18IST) son gününde Türkiye ve Dünya için Bir Vizyon konu başlıklı bir konuşma yaptı.
Konuşmasında Türkiye ekonomisinin son 15 yılda istikrarlı büyümesiyle olağanüstü bir performans sergilediğini belirten Altunyaldız, “Ekonomimiz, başarısız ekonomik darbe girişimlerine ve küresel ekonomik krizin şok dalgalarına ve komşumuzdaki bölgesel kargaşaya karşı dirençli olduğunu kanıtladı. Bu esnekliğe yol açan unsurlar şu şekilde özetlenebilir: Güçlü makroekonomik stratejiler, ihtiyatlı mali ve parasal politikalar, yapısal reformlar” dedi.
Türkiye’de kamunun girişimcilik ekosistemine desteğini artırdığını ifade eden Altunyaldız, “Türkiye yükselen bir ekonomik güç merkezi ve küresel ekonomide güçlü bir yükselen oyuncu. Türkiye yatırım, ticaret ve girişimciler için rekabetçi ve dostane bir ortam yaratmıştır. Türkiye’de 2017 yılında 75 bin şirket kurulmuştur” dedi.
“Sadece belli kişileri değil pek çok kişiyi dinleyebilirim...”
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu ise Aydınlanma Turu: Türk Retrospektifi panelinde ise GEC18IST Platform Başkanı Ali Sabancı’nın sorularını cevapladı.
İş hayatında, önceki kuşak ve şimdiki kuşağın çeşitli yönlerden ayrıştığını ifade eden Zorlu, “Benden önceki kuşakta eksik olan bence, belli insanları sınırlı şekilde dinlemeleri. Ancak bende her bilginin benim üzerimden akması gibi bir şey yok. İnsanlar benimle düşünceleriyle ilgili kavga edebilmeli. Aslında insanların birbirleriyle tartışmasını, düşünceleri için sonuna kadar mücadele vermesini seviyorum. Sadece belli kişileri değil pek çok kişiyi dinleyebilirim.” dedi.
Allianz Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes da, Alliance olarak 400 milyon avroluk bir fonla oyun değiştiren yenilikçi teknolojilere yatırım yaptıklarını söyledi.
Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin ise Özyeğin ailesinin en büyük inovasyonunun Özyeğin Üniversitesi’ni kurmak olduğunu söyledi.
Kongre önümüzdeki yıl Bahreyn'de düzenlenecek...
Kongrenin üçüncü gününde Pegasus Havayolları Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Nane ve Babson Girişimcilik Ekosistem Platformu Kurucu Direktörü Dan Isenberg, girişimci düşünce yapısı, var olan ve potansiyel fırsatlar ve sağlıklı girişimcilik ekosistemleri inşa etmek konularında deneyimlerini paylaştılar.
“Finansmana Erişim” konu başlıklı karşılıklı söyleşide Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli ve Silikon Vadisi Yönetici Direktörü Vera Shokina yer aldılar.
“The Driver in the Driverless Car” adlı kitabın yazarı Alex Salkever ilham veren bir sohbete imza attı. “Gelecekte Veriyi Nasıl Kullanacağız? adlı bir diğer söyleşi’de de MyGov India CEO’su Arvind Gupta ve Garanti Bankası Dijital Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, verinin dünyadaki öneminin altını çizdi.
“Uzay girişimciliği” adlı panelde de, NASA Astronotu Greg Johnson, GEN Space Direktörü Stephan Reckie ve VSpace News Kurucusu Valerie Vlasenko da uzay girişimciliği alanında yepyeni bir ufuk açtılar.
Toplam 170 ülkeden bin 100 delegenin katıldığı kongre, önümüzdeki yıl da Bahreyn'de düzenlenecek.