Eğitim

Girne Amerikan Üniversitesi ‘sürdürülebilirlilik’ temalı yeni akademik yılına başladı

Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) 34'üncü Akademik yılı, “Sürdürülebilirlilik” teması ile, GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlenen tören ile başladı.

Girne Amerikan Üniversitesi ‘sürdürülebilirlilik’ temalı yeni akademik yılına başladı
12-10-2018 20:57

GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Girne Kaymakamı Sinan Güneş, TC Lefkoşa Büyükelçiliği yetkilileri, YÖDAK Temsilcileri, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mehduh Erdal, Kurucu Rektör Serhat Akpınar, Röktör Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Başkan Vekili Cemile Esenyel, Rektör Yardımcıları, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk konuşmasında ekonomik olarak zorlu bir dönemden geçilmesine rağmen, GAÜ olarak gelişmeye ve yatırımlara devam ettiklerini belirterek şunları söyledi;
Öztürk, “34 yıllık sürecimize bağlı başarımızı ileriye götürmek için gereken her türlü yatırımı ve çalışmayı yapıyoruz. Biz bu sene özellikle tıp fakültesini açmanın gururunu yaşıyoruz. Sağlık alanında önemli bölümlerimizi çağdaş teknoloji ile oluşturulduğumuz 5000 metrekarelik bir kapalı alan ilavesi ile öğrencilerimizin kullanımına açacağız. Bunun yanında özellikle Sayın Kurucu Rektörümüzün bize ve basına hep hatırlattığı eğitimin yaşam ile birlikteliği ve uluslararası diploma üzerinde hassasiyetle durduğumuzu ifade etmek isterim. Buna bağlı olarak alanında uzman 8 profesörümüz ve 40 a yakın öğretim üyemiz GAÜ ailemize katılmıştır. Onlara da hoş geldiniz diyorum ve onlarla çok başarılı işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.
GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ise gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, GAÜ'nün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilanından sonra, KKTC'de kurulmuş ilk üniversite olarak başladıkları eğitim yolculuğunda tek amaçlarının, eğitim meşalesini olabildiğince fazla insana ulaştırmak olduğunu belirtti.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER