Genel

Gercüş'ün yıllardır süregelen sorunları çözülüyor

Köy iken 1926 yılında ilçe statüsü kazanan Gercüş'ün, yıllardır süregelen içme suyu ile altyapı ve üstyapı sorunları İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen belediye tarafından çözülüyor. İlçe, 20 milyon liralık yatırımla modern bir görünüm kazandı.

Gercüş'ün yıllardır süregelen sorunları çözülüyor
17-12-2017 16:48

BATMAN (AA) - Selman Tür - Batman'da belediyeye görevlendirme yapılan Gercüş'te ilçenin yıllardır süregelen sorunları çözüme kavuşturuluyor.

DBP'li Belediye Başkanı Abdülkerim Kaya'nın İçişleri Bakanlığınca görevden alınmasının ardından Gercüş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç'un başlattığı hizmet atağı ile ilçenin sorunlarının çözüme kavuşturulduğu bir süreç başladı.

1926 yılına kadar Mardin'in Midyat ilçesine bağlı bir köyken ilçe statüsü kazanan, önce Mardin'e daha sonra 1990 yılında il olan Batman'a bağlanan Gercüş'ün kesintisiz içme suyu başta olmak üzere altyapı ve üst yapı gibi öncelikli sorunlarının çözümü için başlatılan çalışmalar meyvelerini verdi.

Yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla modern bir görünüm kazanan ilçede, daha önce günde 2 saat verilen içme suyu 8 saate çıkarıldı.

Halkın kaynaklarının halka hizmet olarak yansıtıldığı ilçede hayal edilen yatırımlar birbiri ardına hayata geçiriliyor.

Gercüş kesintisiz içme suyuna kavuşuyor

Belediye Başkan Vekili Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve gelir gelmez 4 bin 574 nüfuslu ilçenin 90 yıllık su sorununu çözmek için kolları sıvadıklarını söyledi.

Mardin'in Midyat ilçesi sınırındaki Barış Tepe mevkisinde 600 bin liralık bütçe ile açtırdıkları su kuyuları sayesinde ilçede daha önce günde 2 saat verilen içme suyunu 8 saate çıkardıklarını belirten Koç, "Maalesef göreve başladığımızda günde 2 saat su akıyordu. İçme suyu şebekemizin değişmesiyle insanlarımız artık 24 saat kesintisiz suya kavuşacaklar." dedi.

Koç, ilçenin altyapı ve üstyapı sorunlarının çözümü için çalışma yürüttüklerini dile getirerek, İLBANK'tan (İller Bankası) sağladıkları 6 milyon liralık kaynakla kanalizasyon, arıtma tesisi ve yağmur drenaj hatlarının yenilenmesi için ihale yapıldığını aktardı.

Kırkat Göleti'ne yeni görünüm

Altyapı çalışmalarının yanı sıra ilçeye sosyal yaşam alanları kazandırmak için de çalışmalarının sürdüğünü anlatan Koç, şöyle devam etti:

"Kırkat Göleti, 1 milyon 300 bin liralık bütçe ile yeni bir görünüme kavuşturuldu. Mesire alanına çevrilen gölet çevresinde iskele, kameriye, mangal yerleri, yürüyüş ve bisiklet yolu, balık tutma yerleri yapıldı, çocuk oyun grupları ve spor aletleri kuruldu. Kırkat Göleti'nin mesire alanına dönüştürülmesi için GAP İdaresinden de destek aldık. Şu an bitme aşamasında ve 1 milyon 300 bin liralık bütçe ile bu çalışmayı gerçekleştirdik. Bu kaynağın yüzde 90'ı GAP İdaresi tarafından karşılandı. Burası tamamlandığında ilçe sakinlerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de insanlarımız hafta sonları aileleriyle gezebilecekleri bir alana kavuşmuş olacak."

Kadınlar ve gençler unutulmadı

Koç, ilçede altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel projeler de yürüttüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Gençlerimizi hiçbir zaman unutmadık. Spor Toto Teşkilatından sağladığımız 1 milyon 300 bin liralık kaynakla ilçe merkezimize tenis kortu, voleybol, sentetik çim ve halı saha kazandırdık ayrıca bir köyümüze de halı saha yapıldı. Şu anda bu tesislerimiz tamamlandı ve gençlerimiz ücretsiz olarak yararlanıyor. Yine GAP İdaresi'nden 944 bin liralık kaynakla ilçe merkezimize yöresel ürünlerin satış merkezini yapacağız. İhalesini gerçekleştirdik. 2018 yılında bu hizmetleri de tamamlayacağız. Kardeş Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize ayrıca bir çay bahçesi ve çocuk parkı yapıldı."

Araç filosu genişletildi

Koç, görevi devralmadan önce ilçe merkezinin yollarının çukurlarla dolu olduğunu vurgulayarak, 200 bin lira kaynakla ilçe merkezinde 2 kilometrelik sıcak asfalt çalışması yaparak bu sorunu giderdiklerini aktardı.

İlçenin en önemli sorunlarından birinin de Gercüş-Kayapınar-Midyat yol ayrımında sıklıkla ölümlü kazaların meydana gelmesi olduğunu anlatan Koç, bunun önüne geçmek için karayolları ile yaptıkları görüşme sonucu söz konusu bölgeye farklı seviyeli kavşak yapılması kararı aldıklarını, ihalenin de gerçekleştirildiğini kaydetti. Koç, 8 milyon lira bütçeli çalışma tamamlandığında yolun daha güvenli hale geleceğini söyledi.

Belediyenin araç filosunu da güçlendirdiklerini ifade eden Koç, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan süpürme ve çöp toplama, Türkiye Belediyeler Birliği'nden itfaiye, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden kazıcı ve yükleyici araç hibe edildiğini, belediye kaynaklarıyla da bir itfaiye ve cenaze nakil aracı aldıklarını belirtti.

Çiftçi Eğitim Merkezi kurulacak

Koç, hizmetlerinde ilçedeki çiftçileri de unutmadıklarına dikkati çekerek, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile hazırladıkları 564 bin lira bütçeli proje ile her türlü eğitimin verileceği Çiftçi Eğitim Merkezi kuracaklarını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER