Genel

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan 'kritik' görüşme

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan 'kritik' görüşme
16-01-2018 13:10

ANKARA (AA) - Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Joseph Dunford ile bugün bir araya gelmesi bekleniyor.

AA muhabirinin edindiÄŸi bilgiye göre, Orgeneral Akar, NATO Askeri Komite Genelkurmay BaÅŸkanları Toplantısı için Belçika'nın baÅŸkenti Brüksel'e gitti.

Suriye'deki gelişmelerin ele alınması bekleniyor

Toplantıya katılacak Akar'ın bu kapsamda bugün bazı ikili görüÅŸmeler de gerçekleÅŸtirmesi öngörülüyor. Temaslardan en önemlisi ise ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Dunford ile yapacağı görüÅŸme olacak.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'deki terör örgütü hedeflerine yönelik olası operasyonu öncesindeki görüÅŸmede, Suriye'deki geliÅŸmelerin yanı sıra bölgesel güvenlik sorunlarının ele alınması bekleniyor. ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG öncülüÄŸündeki SDG'nin komutasında 30 bin kiÅŸilik sınır gücü oluÅŸturma kararını açıklamasının ardından gerçekleÅŸmesi ise görüÅŸmeyi önemli kılan diÄŸer bir unsur olarak dikkati çekiyor.

Orgeneral Akar, dün akÅŸam da ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparrotti ile bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER