Genel

Genelkurmay arşivlerinden özel Atatürk fotoğrafları

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Genelkurmay Başkanlığı arşivlerinde yer alan fotoğrafları ile gençlerle bir araya geldiği anların kareleri paylaşıldı.

Genelkurmay arşivlerinden özel Atatürk fotoğrafları
18-05-2019 13:57

ANKARA (AA) - Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt (ATASE) Daire BaÅŸkanlığınca derlenen 16 fotoÄŸraf, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Anadolu Ajansı (AA) ile paylaşıldı.

"Atatürk ve gençlik", "Atatürk ve spor" konularındaki fotoÄŸrafların yer aldığı albümde Atatürk'ün poligonda atış yaparken, kürek çekerken, hipodromda ata binerken çekilen fotoÄŸrafları da yer alıyor.

Atatürk'ün gençlerle bir araya geldiÄŸi anlarda çekilen kareler de paylaşılan fotoÄŸraflar arasında bulunuyor. Büyük önderin izcilerle buluÅŸması, Samsun Erkek Lisesi, Ä°stanbul Hukuk Fakültesinde öÄŸrencilerle derse katıldığı sırada çekilen fotoÄŸraflar albümde yer alıyor. Atatürk'ün Edirne ÖÄŸretmen Okulunu ziyaretinde, Atatürk Lisesinde katıldığı derste, Ä°zmir Kız Lisesinden ayrılırken ve 1938 yılındaki törende çekilen fotoÄŸraflar da albümdeki diÄŸer kareler arasında bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER