Genel

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Bürokratik karmaşaların önüne geçtik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Engelleri kaldırmak, sporcularımızın hedeflerini gerçekleştirmelerini sağlamak için tüm birimlerimizle, tüm arkadaşlarımızla, tüm imkanlarımızla yanlarındayız." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: Bürokratik karmaşaların önüne geçtik
19-01-2020 21:21

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KasapoÄŸlu, sporcuların hedeflerini gerçekleÅŸtirmelerini saÄŸlamak için tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, "Bürokratik birtakım karmaÅŸalar vardı, yönetmelik deÄŸiÅŸikliÄŸiyle bunun önüne geçtik." dedi.

KasapoÄŸlu, Antalya'nın Serik ilçesine baÄŸlı Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen Türkiye Küçükler, Yıldızlar, Emektarlar Satranç Åžampiyonası'nın açılışında yaptığı konuÅŸmada, güzel ve çok keyifli bir tablo ile karşı karşıya olduÄŸunu söyledi.

Sporculara baÅŸarı dileyen KasapoÄŸlu, "Satranç eÄŸitici, öÄŸretici yönü olan bir spor. Analitik düÅŸünme yeteneÄŸini, sabrı, cesareti, öz güveni geliÅŸtiren bir branÅŸ. HedeflediÄŸimiz, yarınlarda ülkemizi emanet edeceÄŸimiz gençlikte aradığımız özellikler bunlar. O yüzdendir ki satranca diÄŸer spor branÅŸlarımız gibi ayrı bir önem veriyoruz." diye konuÅŸtu.

Bakan KasapoÄŸlu, satrançtaki lisanslı sporcu sayısında rekor yükseliÅŸ olduÄŸunu ve bu baÅŸarıdan dolayı büyük memnuniyet duyduÄŸunu belirterek, emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür etti.

BaÅŸarılı sporculara yüzde 100 burs imkanı

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak her zaman sporcunun, gençlerin ve velilerin yanında olduklarını dile getiren KasapoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Engelleri kaldırmak, sporcularımızın hedeflerini gerçekleÅŸtirmelerini saÄŸlamak için tüm birimlerimizle, tüm arkadaÅŸlarımızla, tüm imkanlarımızla yanlarındayız. Bürokratik birtakım karmaÅŸalar vardı, yönetmelik deÄŸiÅŸikliÄŸiyle bunun önüne geçtik. SaÄŸlık raporuyla ilgili bürokrasiyi kaldırmak; lisans, vize ve transfer iÅŸlemleriyle ilgili yenilikleri yapmak nasip oldu. Bunun yanında baÅŸarılı sporcularımıza yüzde 100 vakıf üniversitesi bursunu saÄŸlamak da nasip oldu. Tüm bu açılımların sporumuza, satrançımıza, gençlerimize, ailelerimize hayırlı uÄŸurlu olmasını diliyorum."

"Güçlü Türkiye adına birlikte yürüyeceÄŸiz"

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın 2019 deÄŸerlendirmesinde son 18 yılda gelinen noktayı aktardığına iÅŸaret eden KasapoÄŸlu, "CumhurbaÅŸkanı'mızın öncülüÄŸünde bundan sonraki süreçte her alanda olduÄŸu gibi sporda da gençlerimizle, sporcularımızla, ailelerimizle yarınlara güçlü Türkiye adına birlikte yürüyeceÄŸiz. Buna kararlıyız, buna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ankara'da Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı'nı gerçekleÅŸtirdiklerini anımsatan KasapoÄŸlu, gelecek süreçte sporcuların her alanda büyük deÄŸiÅŸim, dönüÅŸüm ve çok ciddi baÅŸarılar yaÅŸatacağına yürekten inandığını kaydetti.

KasapoÄŸlu, Türkiye'nin dört bir yanında var olan tesislerle, yatırımlarla, kamu kurumlarıyla, özel sektörle, kulüplerle, federasyonla baÅŸarı hikayesini hep birlikte daha yukarılara taşımanın gayreti içinde olacaklarını aktardı.

Türkiye Satranç Federasyonu BaÅŸkanı Gülkız Tulay ise Türk sporunun son yıllarda ivme kazandığını ve bakanlığın bu noktada önemli rol üstlendiÄŸini belirtti.

Mehmet Muharrem KasapoÄŸlu ile Antalya Valisi Münir KaraloÄŸlu, oyunun ilk hamlesini yaparak ÅŸampiyonayı baÅŸlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER