Spor

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özat: Artık bu iş onur işi gurur işi

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özat, "Artık bu işin ne para tarafı ne pul tarafı kalmış, artık onur işi gurur işi olmuş." dedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Özat: Artık bu iş onur işi gurur işi
28-04-2018 19:53

SÄ°VAS (AA) - Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, kulüp ve takım olarak inanılmaz bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Aybaba, Sivasspor'un GençlerbirliÄŸi'ni 1-0 yendiÄŸi maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, rakibin 5'li savunma yapacağını düÅŸündüklerini ve planladıkları gibi olduÄŸunu belirtti.

Bu ÅŸekilde savunma yapan takımlara karşı pozisyon bulmanın zor olduÄŸuna iÅŸaret eden Aybaba, "Pozisyon bulmaya baÅŸladık, golü bulduk. Sonrasında net pozisyonlarımız var." dedi.

Rahmetli Ä°lhan Cavcav'ın adının verildiÄŸi sezonda GençlerbirliÄŸi'nin puan cetvelindeki durumuna üzüldüÄŸünü aktaran Aybaba, "Ne yapalım futbol bu. Ä°nÅŸallah bundan sonraki maçlarda hak ettikleri yerde bu ligi bitirirler." ifadelerini kullandı.

Aybaba, takım halinde çıkıp, mücadele edip futbol çirkinleÅŸtirmemeye çalıştıklarını dile getirerek, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Hep oyunun içinde kalıyoruz. Ä°lk yarı seyirciler biraz tempo tuttu, takımın coÅŸkusuna katıldı. Takımın temposu düÅŸtü, seyircilerin de düÅŸtü. Normalde takımın düÅŸtüÄŸünde seyircinin yükselmesi lazım. Bizde maalesef bu olmuyor. Islıklamaya baÅŸladılar yine takımı. Bu kadro, bu takım, bu yönetim, inanılmaz bir sezon geçiriyor. Bir tane maçımız kaldı içeride, daha kalabalık seyircimizin önünde sezonu taçlandırırız."

Özat: Daha hiçbir ÅŸey netleÅŸmiÅŸ deÄŸil

GençlerbirliÄŸi Teknik Direktörü Ümit Özat da Sivasspor'u tebrik ettiÄŸini söyledi.

Özat, deplasmanda kazanmak için pozisyonları deÄŸerlendirmeleri gerektiÄŸini ancak bunu yapamadıklarını ifade etti.

Özat, ÅŸöyle devam etti:

"Aslında Sivasspor bile bugün baktığınız zaman belki bizim oyunculardan daha çok istedi galip gelmemizi. Sivasspor, daha iyi günde olsa bugün maçı çok daha farklı bitirebilirdi. Belki puan rahatlığı, belki havanın sıcaklığı, seyircinin az oluÅŸu onlar da rahattı. Gerçi kazanan her zaman haklıdır. 3 maç kaldı, konuÅŸacak çok ÅŸey var ama her zaman bunlar dile getirilmiyor. GençlerbirliÄŸi, Cumhuriyet ile yaşıt bir kulüp, son maça kadar ÅŸansımızı kovalayacağız. Artık bu iÅŸin ne para tarafı ne pul tarafı kalmış, artık onur iÅŸi gurur iÅŸi olmuÅŸ. Umarım bunu son 3 maçta gösterirler."

Ä°lhan Cavcav sezonunda GençlerbirliÄŸi'nin yaÅŸadığı sıkıntılı sürecin sorulması üzerine Özat, ÅŸunları kaydetti:

"Biz geçen sene ligi 8'inci bitirdik, kimse bize ödül vermedi. 'BaÅŸkandan sonra ilk senede ligin son 10 yıldaki en iyi derecesini aldı' demedi. Bu sene 8'inci de olsam niye ÅŸampiyonluÄŸa oynamadın diyeceklerdi. Galatasaray 1905 yılında kurulmuÅŸ, 2005 yılında 100. yılında ÅŸampiyon olamamış. Ne oldu Ali Sami Yen'in kemikleri mi sızladı? Sivasspor düÅŸtü düÅŸtüÄŸü gibi çıktı. Kim ister adının verildiÄŸi sezonda kötü bir ÅŸey yaÅŸamayı. Ama bunlar da hayatta var. Bunları ölüm kalım meselesi gibi göstermenin anlamı yok."

Ümit Özat, bu durumun tamamen algı operasyonu olduÄŸunu iddia ederek, "Sezonun daha ikinci haftasından itibaren oyunculara, bizlere huzur vermeyenlerin, algı operasyonu yapanların bu iÅŸte payı çok büyük." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ligde kalma mücadelesini sürdüreceklerini vurgulayan Özat, "Daha hiçbir ÅŸey netleÅŸmiÅŸ deÄŸil, önümüzde 3 tane kazanmamız gereken, kazanabileceÄŸimiz maç var. Hatta 3 tane deÄŸil, önümüzde bir tane maç var. Önümüzdeki maç sezon finali maçı." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Önder Felek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER