Eğitim

Genç dehalar STEM Bienali'nde buluştu

Bahçeşehir Okulları “Make a Better World – Daha İyi Bir Dünya Yaratın” başlığıyla hayat bulan ve dünyada ilk kez düzenlenen STEM Bienali gerçekleştirdi.

Genç dehalar STEM Bienali'nde buluştu
16-05-2016 17:12

Çocukların hayal dünyaları ile bilim ve sanatı harmanlayacakları bir platform oluşturmak amacıyla, Bahçeşehir Okulları tarafından hayata geçirilen STEM Bienali dünyada ilk kez gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin farklı illerinden gelen Bahçeşehir Okulları öğrencilerinin bilim ve sanatı harmanlayarak hazırladığı eserlerin, kullanılan materyal ve bakış açıları ile genç nesillere ilham kaynağı olması amaçlanıyor. STEM+A eğitimiyle öğrencilerine bilimsel düşünme, projelendirme, teknoloji kullanımı, inovasyon alanlarında beceriler kazandıran Bahçeşehir Okulları, STEM Bienali’yle öğrencilerin projelerini sanatsal üretime dönüştürmelerine fırsat veriyor.

Dünyada bir ilk olan STEM Bienali'ni Türkiye’de gerçekleştiriyor olmalarından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, "Son yıllarda dünyada gelişen uygulamaya, projeye dayalı eğitim-öğretim anlayışı yani STEM programının Türkiye'de öncülüğünü yapıyoruz. 

Türkiye'de bu işi özel veya devlet okulu farketmeksizin her yerde anlatmaya çalışıyoruz. STEM dediğimizde aklımıza sadece fen, matematik ve mühendislik gelmemelidir. Çünkü bu iş sanatsız olmuyor. İşte bu bienali de bir yıl önce bunun için tasarladık ve bugün gerçekleştiriyoruz. Sanatsal bir etkinlikle, sanatsal bir tasarımla ortaya çıkan eserleri burada sergiliyoruz" dedi.

"BU BİENALİN DÜNYADA İLK OLMASI ÇOK ÖNEMLİ" 

 STEM eğitiminin uygulamaya nasıl geçtiğini anlatan Enver Yücel, "STEM programı neden gereklidir? Sorusuna bu sergi gezildiği zaman cevap bulunacak. Bu programların bu derslerin sonucu olarak üretime nasıl geçeceğini gösteren, sanatı da içerisine almış; fen, matematik ve mühendislik eğitimi alan kişilerin neler başarabileceğini gösteren önemli bir sergi oldu. Bu yüzden çok önemsiyorum. Dünyada bir ilk olan STEM Bienalini Türkiye'de gerçekleştirmiş olmak çok önemli, demek ki STEM eğitiminde önemli bir yol almışız." şeklinde konuştu.

MÜLTECİLER UNUTULMADI 

 Bienalin en ilgi çekici projelerinden biri olan ve mülteci sorununun anlatıldığı eserin sahibi Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Barış Yoldaş Çinemli, "Biliyorsunuz ki Avrupa'nın ve Türkiye'nin son zamanlardaki en büyük sorunu mülteci sorunu. 

Bu insanlar ülkelerindeki savaşlardan ve kötü koşullardan kaçıp yeni bir umut arayışıyla Batı'ya göç ediyorlar. Projemde onların farklı coğrafyalardan nasıl göç ettiklerini, ne gibi sıkıntılar yaşadıklarını ve sonunda ne ile karşılaştıklarını canlandırdık. Mültecilerin zor koşullarda nasıl ve ne kadar yol kat ettiklerini göstermek, en sonunda da bekledikleri şeye ulaşamadıklarını, kilitli bir kapıyla karşılaştıklarını ifade etmek istedik" diye konuştu.

ÇEVREYE DUYARLI PROJELER 

 Projesinde geri dönüşüm ve çevreye olan duyarlılığı anlatan Gaziantep Bahçeşehir Okulları öğrencisi Gizem Eldeniz, " Projemizde iki konuyu ele alarak çalıştık. Sanatsal olarak dünyayı ele aldık ve bunu olabildiğince yansıtmaya çalıştık. İşin bilimsel kısmında ise, projemizde bulunan bir devir daim mekanizması ile dünyanın üzerinden akan suyun pompalanmasını sağladık. Eserimiz suyun geri dönüşümünü anlatıyor bize. Suyu dünya üzerinden akıtıyor. Böylelikle suyun geri dönüşümünü anlatmaya çalıştık. Amacımız daha iyi bir çevre oluşturmak. Bunu da dünyayı 3 boyutlu bir halde proje olarak sunarak gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

“Make a Better World – Daha İyi Bir Dünya Yaratın” başlığıyla hayat bulan STEM Bienali 14-17 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak Beşiktaş Deniz Müzesi’nde ziyaret edilebiliyor.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER