Spor

Geçmişte yaşadığı üzüntüyü bu kez yaşatmadı

Bursaspor Teknik Sorumlusu Mustafa Er, yeşil-beyazlı takımda futbolculuğu döneminde 13 sezon önce yaşadığı ligden düşme üzüntüsünü bu kez teknik adam olarak camiaya yaşatmadı. - Anadolu Ajansı

Geçmişte yaşadığı üzüntüyü bu kez yaşatmadı
08-06-2017 19:07

BURSA - HÜSEYİN YEŞİLKAVAK

Genç teknik adam Mustafa Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğma, büyüme Bursalı olduğunu, 10 yaşında Bursaspor Kulübünün altyapısında futbola başladığını söyledi.

Aktif futbolculuk yaşantısına son verdikten sonra antrenörlük diplomasını aldığını ifade eden Er, "Allah ilk antrenörlüğü de burada nasip etti. Geçen sezon başı Bursaspor'da altyapıda antrenörlüğe başladım. 1,5 yıl altyapı antrenörlüğü yaptım. Bu sene ocak ayında Mutlu Topçu'nun yardımcısı olarak A takıma geçtim. Mutlu hocadan sonra da Adnan Örnek ile çalıştım." diye konuştu.

İki zorlu maçta da kulübede

Teknik sorumlu Er, Bursaspor'da futbolculuğu döneminde 2003-2004 sezonunda küme düşme üzüntüsü yaşadığını anımsattı.

O dönem ligin son haftasında Sakarya'da Samsunspor ile oynanan ve 1-0 kazanmalarına karşın küme düştükleri maçta yedek kulübesinde olduğunu belirten Er, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef hayat böyle bir şey. Her iki maçta da kulübedeydim. Birinde oyuncu olarak ligden düşerken, diğerinde teknik sorumlu olarak ligde kaldık. Bursaspor takımında küme düşme üzüntüsü yaşadım. O zaman futbolcuydum. Çok acı. Ben o acıyı, duyguyu çok iyi bildiğim için benim için bir anlamda da avantajdı. Neyle karşılayacağınızı, neler olabileceğini hepsini iyi biliyordum. Buna karşın biz oyuncularımıza 'olumsuzlukların hepsini bir kenara bırakın' dedik. Bir hafta önce kimse olumsuz bir şey konuşmayacak' dedik. 'Ya kaybedersek, ya düşersek' böyle bir şey yok dedik. Biz hep net olduk. Biz Gençlerbirliği maçında 90+4'de ikinci golü yedik. Aslında o an hepimiz küme düştüğümüzü düşündük. Çünkü şehirde inanılmaz bir yıkım oldu. Şimdi dönüp baktığımız zaman belki o golün hayırlı olduğunu düşünüyorum. Belki o maç berabere bitseydi biz Trabzon'a belki beraberlik için gidecektik."

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER