Genel

Gaziantep 'mutfağın oskarı'na göz dikti

UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep, eşsiz lezzetteki yemeklerini tanıtacağı kaliteli mekanlarla, restoran dünyasının oskarı olarak adlandırılan "Michelin Yıldızı"nı alması hedefleniyor.

Gaziantep 'mutfağın oskarı'na göz dikti
14-05-2017 19:33

GAZİANTEP (AA) - Zuhal Kocalar - Dünyanın sayılı mutfakları arasında gösterilen ve UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'in, eşsiz lezzetteki yemeklerin tanıtılacağı kaliteli mekanlar ile "restoran dünyasının oskarı" olarak adlandırılan "Michelin Yıldızı"na ulaşması amaçlanıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu hedef doğrultusunda kentin gurme turizminden hak ettiği payı alması için yeni mekanları Gaziantep'e kazandırıyor.

"Antep yemekleri" için kazanların kaynatıldığı yeni tesisler açan belediyenin, kentin en işlek noktalarından birine kurduğu Mutfak Sanatları Merkezi (MSM) de bunlardan biri. Güzelliği ile ziyaretçilerin hayran kaldığı merkezde, Gaziantep mutfağının temel taşı sayılabilecek kazan yemeklerinden örnekler hazırlanıyor.

Sunumun yanı sıra Gaziantep'in tanıtım yüzü olan "Çingene kızı"nın resmedildiği özel servis takımlarıyla da dikkati çeken MSM'de yürüyen müşterilerde, tabandaki cam döşeme sayesinde "suyun üzerinde yürüme hissi" uyandırılıyor. Mekanda, her hafta sezonuna göre ara sıcak, çorba, ana yemek ve tatlılardan oluşan 2 değişik menü beğeniye sunuluyor.

Belediye bünyesinde hizmet veren MSM'nin, kalitesi ile restoran dünyasının oskarı olarak adlandırılabilecek "Michelin Yıldızı"nı alması hedefleniyor.

En büyük gücümüz mutfağımız

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'in ve bölgenin zor bir dönemden geçtiğini ancak artık hızla normalleşme dönemine girilmesi gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda turizme ağırlık vermeyi planladıklarını anlatan Şahin, "Gaziantep kültür turizmi açısından adeta açık hava müzesi. 5 antik kentimiz, hanlarımız, hamamlarımız, müzelerimiz var. Artık günübirlik geliş gidişlerden daha çok bütün kültürel alanların gezileceği, Fırat Nehri'nin kenarına gidilebilecek yeni bir planlama yapıyoruz. Ayrıca bizim Gaziantep olarak en büyük gücümüz, UNESCO tarafından da onaylanan dünyanın 8. mutfağı oluşumuz. Yerel mutfağımız yükselen bir değer." diye konuştu.

Şahin, Gaziantep mutfağının yalnızca kebap, lahmacun ve baklavadan oluşmadığına, kentte 500 çeşit yerel lezzet bulunduğuna dikkati çekerek, "Turistler geldiği zaman bunları nerede tattıracaksınız? Kaliteli mekanları çoğaltmanız gerekiyor. Michelin Yıldızlı lokantalara doğru şehri taşımanız gerekiyor çünkü uluslararası rekabette bir iddianız varsa onlar gibi olmanız ve onlara alternatif üretmeniz gerekiyor. Biz o nedenle Büyükşehir Belediyesi olarak gurme turizminde hem tanıtım hem de gelen turistin istifade edeceği sosyal tesisleri çoğaltmamız gerektiğini gördük. Bu kapsamda en çok turist çeken mekanlarımızdan biri olan Zeugma Mozaik Müzesi'nde özel bir kafeterya açtık. Fıstık Park'ın içinde dünya mutfakları lokantamız, Hışva Han'da Gaziantep mutfağı ile Mutfak Sanatları Merkezi ile çeşitliliği artırdığımız bir dönem geçiriyoruz. Mutfak Sanatları Merkezi, geçen ay açıldı. Her geçen gün halkımız da daha fazla gelmeye başladı." diye konuştu.

Gaziantep'in, mevsimine göre çıkan sebze ve meyveleri farklı yemeklere dönüştüren bir mutfak kültürüne sahip olduğuna değinen Şahin, MSM'de ekşili taraklıktan börek çorbasına, yuvalama veya kuru dolmadan mücvere kadar kente ait birçok kazan yemeğini tadabilme imkanı olduğunu vurguladı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER