Çevre-Hayat

Gaziantep'in balıklı gölü bakımsız kaldı

Hazreti İbrahim Aleyhisselam'ın atıldığı Şanlıurfa'daki ateşin bir parçasının düştüğüne inanılan Gaziantep'in Yavuzeli İlçesindeki Balıklıgöl ziyaretçi akınına uğrarken, bakımsızlık sebebiyle göl adeta çöplüğü dönüştü.

Gaziantep'in balıklı gölü bakımsız kaldı
11-05-2016 15:32

Suyunun şifalı, balıkların ise kendiliğinden ortaya çıktığına inanılan göl, vatandaşların gelişi güzel ateş yakıp kurban kesmesinden dolayı adeta girilemiyor.

Gaziantep'in Yavuzeli İlçesine bağlı Yarımca Köyü’nde bulunan Balıklıgöl’ün, Nemrut'un yaktığı ateşin bir parçasının buraya düşmesi sonucu oluştuğunu inanılırken, bölge halkı ise gölde adaklar kurban edip, ağaçlara dilekler asıyor. Yakılan ateş külleri ve atılan pet şişe ve poşetler göl yüzeyini kaplarken, vatandaşların kestikleri kurban kanları ise kötü görüntü oluşmasına sebep oluyor.

Yerli ve yabancı bir çok turisti ağırlayan Gaziantep Balıklıgöl'an bölge turizmine kazandırılmasını isteyen köylüler, yetkililerin bölgenin temizliğine sahip çıkmalarını istedi.

Balıklıgöl'ün bölge halkı için ziyaret edilen önemli yerlerden biri olduğunu söyleyen Hamza Üzüm, " Göldeki balıkların kendiliğinden ortaya çıktığına inanılıyor. Bölge halkının buraya gelerek adaklarını kurban edip, ağaçlara dileklerini asıyor. Gölün suyu ise birçok hastalığa şifa olduğunu söyleniyor. Buradaki gölün Şanlıurfa’daki Balıklıgöl ile aynı olduğuna asırlardır inanılıyor" dedi.

Vatandaşların özellikle hafta sonlarında ateş yakılıp kazanlarla yemek dağıttığını söyleyen Üzüm, bölge için önemli olan bu gölün çevresinin düzenlenerek, temizliğinin yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Gaziantep'teki Balıklıgöl'ü Kayseri’den görmeye geldiğini söyleyen Ömer Taşkesen ise, "Her geldiğimizde burayı ziyaret edip dua ediyoruz. Ancak burası çok sahipsiz ve bakımsız kalmış. Çevre düzenlemesi ve bakım yapılırsa çok iyi olacaktır. Burayı daha önce bilmiyordu. Bende ilk gördüğümde çok şaşırdım. Suyunun şifalı olduğunu duyduk. Balıklar da Şanlıurfa'daki balıklıgölde bulunan balıklar ile aynı olması bizleri şaşırttı" diye konuştu.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER