Medya

Gazeteci Aydın Boysan son yolculuğuna uğurlandı

Ulus'taki evinde geçen hafta 97 yaşında hayata veda eden mimar-gazeteci Aydın Boysan'ın cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde kılınan namazın ardından Ortaköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Gazeteci Aydın Boysan son yolculuğuna uğurlandı
08-01-2018 03:00

İSTANBUL

Ulus'taki evinde geçen hafta 97 yaşında hayatını kaybeden mimar-gazeteci Aydın Boysan için Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde tören düzenlendi.

Buradaki törende konuşan Aydın Boysan'ın oğlu Burak Boysan, babasının dolu dolu bir hayat yaşadığını söyledi.

Boysan, babasının 2 yıl önce vefat eden annesiyle 67 sene evli kaldığını aktararak, şunları kaydetti:

"Mimarlar Odası'nda da 64 yıllık bir hukuku var. 43 kitabı var. Kitaplarını yazmaya 63 yaşında başladı. Çok harika bir hayatı oldu. Çok üzüldük ve çok özleyeceğiz. İçimizde yaşatmaya devam edeceğiz. İstanbul'u biraz daha koruyarak daha da iyi yaşatabiliriz onu."

"Adı gibi aydın bir büyüğümüzdü"

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu da Aydın Boysan'ın Mimarlar Odası kurucularından olduğunu belirterek, "Bizler, Mimarlar Odası'nda birlikte çalışmanın bahtiyarlığını yaşadık. Bilimi rehber edinen mimarlığımızın onuru ve adı gibi aydın bir büyüğümüzdü. 64 yıllık Mimarlar Odası tarihi boyunca sürekli meslek odasına, meslek haklarına sahip çıkmıştır. Mimarlar Odası için her zaman yukarıdan bakan bir göz ve koruyan bir eldi." ifadelerini kullandı.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Sami Yılmaztürk ise Aydın Boysan'ın dirençli, yaşama bağlı bir insan olduğunu belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER