Genel

Garanti BBVA Gold Standard Sertifikası edindi

"İklim değişikliği konusunda sunduğumuz ürün ve hizmetlerle müşterilerimize verdiğimiz destek ve danışmanlığın...

Garanti BBVA Gold Standard Sertifikası edindi
01-10-2020 16:23

Garanti BBVA emisyonlarını azaltmak için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek Gold Standard Sertifikası satın aldı.

Garanti BBVA açıklamasında göre, banka sürdürülebilir finans ve gelecek için yaptığı doğrudan katkıları bir adım daha öteye taşıyarak, geçmişteki karbon emisyonlarını azaltmak üzere harekete geçti.

Garanti BBVA, emisyonlarını azaltmak isteyen kurumların tercih ettiği Gold Standard Sertifikalarını almak üzere bir anlaşma gerçekleştirdi. Bu kapsamda Garanti BBVA, bir rüzgâr enerjisi santralinden 22,386 tCO2 emisyona karşılık gelen Gold Standard Sertifikaları satın alarak 2019 için kendi operasyonlarından kaynaklı Kapsam 1 ve sadece satın aldığı enerji/elektrikten kaynaklanan Kapsam 2 emisyonlarının yaklaşık üçte birini azaltmış oldu.

Garanti BBVA, 2020 yılı başında karbon emisyonlarını azaltma hedefi doğrultusunda bir başka anlaşma gerçekleştirerek 813 şubesi ve 45 binasında, 30 bin konutun tüketimine karşılık gelen yaklaşık 90 milyon kWh’lık elektrik ihtiyacını yenilenebilir enerjiden karşılıyor. Bu yılın sonunda 3 milyondan fazla ağacın azaltabileceği sera gazına denk gelen yaklaşık 45 bin ton CO2 eşdeğeri emisyonu engelleyecek.
 


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER