Genel

Garanti BBVA, Cinsiyet Eşitliği Kredisi'nin ikincisini Limak ile imzaladı

"Gender Loan kredi yapısıyla cinsiyet eşitliği konusunda iyi performans sergileyen firmaları ödüllendirerek diğer firmaların bu alandaki performanslarını geliştirmeleri için teşvik sağlıyoruz"

Garanti BBVA, Cinsiyet Eşitliği Kredisi'nin ikincisini Limak ile imzaladı
16-06-2020 16:10

Garanti BBVA, Türkiye ve dünyada bir ilke imza atarak kredi faizinin kadın ve erkek çalışanlara eşit fırsatlar sunulmasına endekslendiği "Gender Loan" yapısının ikinci kredi anlaşmasını Limak Grubu bünyesinde faaliyet gösteren 4 turizm firmasıyla gerçekleştirdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Garanti BBVA, Limak Grubu bünyesinde faaliyet gösteren 4 turizm firmasıyla imzaladığı toplam 151,2 milyon TL'lik kredi sözleşmesi kapsamında, ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği Türkiye'nin ikinci "Gender Loan (Kadın ve erkeklerin iş yaşamında eşit fırsatlara sahip olmasını teşvik eden kredi)" yapısına sahip kredisini hayata geçirdi.

Garanti BBVA tarafından birinci yılın sonunda yapılacak değerlendirmeye göre, kredi kapsamındaki 4 turizm firmasının cinsiyet eşitliği konusundaki performansı iyileşirse kredi faizinde indirim gerçekleşecek.

Gender Loan yapısının değerlendirme kriterleri arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) Özel Sektör İçin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sertifikası ve Eşitlik Mührü Programı doğrultusunda firmaların alacağı aksiyonlar ile Garanti BBVA tarafından belirlenen ek aksiyonlar yer alıyor.

Limak bünyesinde faaliyet gösteren 4 turizm firmasına; doğum sonrası işe dönüş programları, yeni işe alımlarda eşitlik prensibi gözetilmesi, tedarik zincirinde kadın hakim ortaklı işletmelere öncelik verilmesi, kadın-erkek maaş oranı, tacizi engelleme politikası ve kadınlara yönelik bilinçsiz oluşan olumsuz ön yargı ile mücadele konusunda eğitimler gibi farklı kriterlere göre aldığı puan üzerinden kredi faizinde indirim yapılacak.

Garanti BBVA'nın kendi geliştirdiği metodolojiyle hesaplanacak olan puan, Limak Grubu'nun turizm sektöründeki cinsiyet eşitliği performansını da ortaya koyacak.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER