Genel

Gannuşi, Nahda'nın 'prensipteki cumhurbaşkanı adayı'

Tunus'ta Nahda Hareketi Sözcüsü İmad el-Humeyri, partinin 2019 seçimleri için henüz cumhurbaşkanlığı adayını tartışmadığını, hareketin lideri Raşid el-Gannuşi'nin prensipte aday olduğunu söyledi.

Gannuşi, Nahda'nın 'prensipteki cumhurbaşkanı adayı'
28-06-2018 19:21

TUNUS (AA) - Nahda Hareketi Sözcüsü Ä°mad el-Humeyri, partisinin 2019'daki cumhurbaÅŸkanlığı seçimi için henüz adaylık konusunu tartışmadığını, hareketin lideri RaÅŸid el-GannuÅŸi'nin "prensipte" aday olduÄŸunu belirtti.

Tunus basınında yer alan haberlere göre Humeyri, hareketin lideri GannuÅŸi'nin cumhurbaÅŸkanı olmak için tüm özellikleri taşıdığını ve öncelikli adayları olduÄŸunu aktardı. Söz konusu açıklamalar, GannuÅŸi'nin Nahda Hareketi'nin adayı olacağı ÅŸeklinde yorumlandı.

Ancak Humeyri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "GannuÅŸi'nin hareketin lideri olarak devletin üst kademelerindeki görevler için Nahda'nın prensipte adayı olduÄŸunu" paylaÅŸtı.

Nahda'nın cumhurbaÅŸkanı adayını konuÅŸmak için henüz erken olduÄŸunu, konunun partinin iç karar mekanizmalarında ele alınmadığını belirten Humeyri, parti içi istiÅŸare ve karar mekanizmalarının ardından Nahda Hareketi'nin içinden bir aday çıkarılacağı veya dışarıdan bir adayın desteklenmesinin kararlaÅŸtırılacağını ifade etti.

Nahda Hareketi'nin parti tüzüÄŸüne göre, "hareketin lideri, partinin karar mekanizması Åžura Konseyi'nin (parti meclisi) onayıyla devletin üst makamları için adaylığını" koyabiliyor.

Tunus, olaÄŸan seçim takvimine göre 2019 sonunda parlamento ve cumhurbaÅŸkanlığı seçimleri için sandığa gidecek.

Muhabir: Enes Canlı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER