Spor

Galatasaray'da 15 futbolcunun ilk şampiyonluk heyecanı

Sarı-kırmızılı takım, Medipol Başakşehir ile 19 Mayıs Pazar günü oynayacağı maçı kazanması durumunda kadrosunda bulunan futbolcuların 15'i ilk kez Süper Lig'de şampiyonluk sevinci yaşayacak.

Galatasaray'da 15 futbolcunun ilk şampiyonluk heyecanı
17-05-2019 14:34

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında 19 Mayıs Pazar günü sahasında Medipol BaÅŸakÅŸehir ile karşılaÅŸacak Galatasaray, maçı kazanması durumunda kadrosunda bulunan futbolcuların büyük çoÄŸunluÄŸu ilk kez lig ÅŸampiyonluÄŸu sevinci yaÅŸayacak.

Lider Galatasaray, Süper Lig'de averajla önünde olduÄŸu Medipol BaÅŸakÅŸehir ile pazar günü ligin düÄŸümünü büyük oranda çözecek maçta karşı karşıya gelecek. Kritik müsabakayı kazanan takım, sezonu ÅŸampiyon olarak tamamlayacak. Beraberlik halinde ise Galatasaray son haftaya avantajlı girecek.

Medipol BaÅŸakÅŸehir'i maÄŸlup etmesi durumda sarı-kırmızılı kulübün sezonun ikinci yarısı için Türkiye Futbol Federasyonuna bildirdiÄŸi A takım listesindeki 28 futbolcunun 15'i kariyerlerinde ilk kez Süper Lig'de ÅŸampiyonluk kupasını kaldıracak.

İlk heyecanı yaşayacaklar

Galatasaray'da Süper Lig ÅŸampiyonluÄŸu heyecanını ilk kez yaÅŸayacak futbolcular ÅŸunlar:

Mbaye Diagne, Henry Onyekuru, Badou Ndiaye, Marcao, Christian Luyindama, Kostantinos Mitroglou, Emre Akbaba, Ä°smail Çipe, MuÄŸdat Çelik, Celil Yüksel, Emre TaÅŸdemir, Ömer Bayram, Batuhan Ahmet Åžen, Yunus Akgün ve Atalay Babacan.

Sarı-kırmızılı takımda söz konusu 15 futbolcunun 14'ü, mücadele ettikleri ülkenin en üst seviye liginde ilk kez ÅŸampiyon olacak. Süper Lig ÅŸampiyonluÄŸunu ilk kez yaÅŸayacak futbolculardan Yunan Kostantinos Mitroglou, Portekiz Ligi'nde Benfica ile 2 kez lig kupasını kaldırmıştı.

En tecrübelileri kaptanlar

Galatasaray'ın kadrosundaki futbolcular arasında en fazla Süper Lig ÅŸampiyonluÄŸunu takım kaptanları Selçuk Ä°nan ve Fernando Muslera gördü.

Sarı-kırmızılı ekibe 2011'de transfer edilen ve takımdaki 8. sezonlarını geçiren Selçuk ve Muslera, dörder kez Süper Lig'de ÅŸampiyonluk sevinci yaÅŸadı.

Bu futbolcuları Semih Kaya 3, Sinan GümüÅŸ ise 2 Süper Lig ÅŸampiyonluÄŸuyla takip etti. Martin Linnes, Younes Belhanda, Mariano Filho, Fernando Reges, Sofiane Feghouli, Ahmet Çalık, Ryan Donk, Yuto Nagatomo ve Gökhan Güney de birer kez Süper Lig'de mutlu sona ulaÅŸan kadroda yer aldı.

Farklı liglerde şampiyonluk yaşayanlar

Galatasaray'ın kadrosunda yer alan futbolcuların 5'i daha önce farklı liglerle ÅŸampiyonluÄŸa ulaÅŸtı.

Sarı-kırmızılı takımın oyuncularından Fernando, Porto ile Portekiz, Mariano, Fluminense ile Brezilya, Linnes, Molde ile Norveç, Belhanda, Montpellier ile Fransa ve Dinamo Kiev ile Ukrayna'nın en üst liginde ÅŸampiyon olma baÅŸarısı gösterdi.

Emre Akbaba ve Eren Derdiyok "buruk"

Sarı-kırmızılı ekipte Emre Akbaba ve Eren Derdiyok, şampiyonluk halinde bu sevinci buruk bir şekilde yaşayacak.

Galatasaray'ın ligin 32. haftasında Çaykur Rizespor ile yaptığı maçta kaval kemiÄŸi kırılan Emre Akbaba, uzun süre formasından uzak kalacak.

Sezona santrfor transferi yapamayarak baÅŸlayan sarı-kırmızılı ekipte ilk yarıda 7 gol atan ancak devre arasında kadro dışı bırakılan Eren Derdiyok da ikinci yarıda Türkiye Futbol Federasyonuna bildirilen kadroda yer almadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER