Spor

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantısı yapıldı

Galatasaray Kulübü Divan Kurulunun ekim ayı olağan toplantısı yapıldı.

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantısı yapıldı
11-10-2017 19:59

Ä°STANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü Divan Kurulunun ekim ayı olaÄŸan toplantısı yapıldı.

Gayrettepe Dedeman Otel'de, Ä°rfan Aktar baÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirilen toplantıda, kulüp baÅŸkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyeleri EÅŸref Alaçayır, Nasuhi Sezgin, Ä°smail Sarıkaya, Can Topsakal ve Burçin Aslan hazır bulundu.

Galatasaray Sportif AÅž'nin 3. çeyrek mali durumuyla ilgili üyelere bilgi vermek için kürsüye gelen baÅŸkan Dursun Özbek, yakın zamanda bir sermaye artışı gerçekleÅŸtirildiÄŸini hatırlatarak, "Åžirketimizin sermayesi 21 milyon 645 bin liraydı. Yapılan artışla 108 milyon liraya ulaÅŸtık. Bu çalışmayla 86 milyon 355 bin liralık bir sermaye artışı gerçekleÅŸtirdik." dedi.

Dün itibarıyla Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) kanalıyla Galatasaray Sportif AÅž'nin son 3 aylık dönemdeki mali raporunu açıkladıklarını dile getiren Özbek, "GeçtiÄŸimiz 3 aylık dönemde 10,9 milyon lira karımız oldu. Buna baÄŸlı olarak öz kaynaklarda artış 97 milyon 300 bin liraya ulaÅŸtı. Bu konudaki faaliyetlerimiz devam edecek. Galatasaray Sportif AÅž'nin negatif öz kaynağının yüksetilmesi gerekli. Gerekli adımları atmaya devam edeceÄŸiz. Sıkı bir çalışma içindeyiz." diye konuÅŸtu.

BaÅŸkan Özbek, sarı-kırmızılı kulübün geride kalan 2 sezonda sportif olarak istenilen seviyede olmadığını anlatarak, "Bu sene gerek sizlerin, gerek taraftarların desteÄŸiyle, burada özellikle futbolla ilgili yapılan çalışmalar çerçevesinde, hasılatımızda çok güzel geliÅŸmeler oldu. Dönemsel olarak karşılaÅŸtırdığımızda, bizim 31 AÄŸustos 2016'da 64 milyon lira olan hasılatımız, 31 AÄŸustos 2017'de 147 milyon lira seviyesine çıkmıştır. Bu artışın çok önemli olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Bunda en önemli sebeplerden biri, taraftarımızın gösterdiÄŸi ilgidir. Bu iyileÅŸmenin devamı için birlik ve beraberliÄŸimizin devamını rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

UEFA görüÅŸmeleri sorusuna tepki

Toplantıda 13 üye tarafından yazılı olarak iletilen soruları da cevaplayan Dursun Özbek, üyelerin söz aldığı güncel olaylar bölümünde Ahmet ÖzdoÄŸan'ın, UEFA ile yeni bir anlaÅŸma yapma çalışmaları kapsamında yönelttiÄŸi sorular, Dursun Özbek'in tepkisini çekti.

Söz alarak tekrar kürsüye gelen baÅŸkan Özbek, ÅŸunları söyledi:

"Sayın Ahmet ÖzdoÄŸan kardeÅŸimin eleÅŸtirileri her zaman dikkate alınmıştır. Fakat dilimin döndüÄŸü kadar bunu anlatmaya çalışıyorum. Galatasaray Sportif AÅž'nin hassas noktaları vardır. Bu konuları ikili görüÅŸmelerde anlatayım diyorum. Bazı konular vardır ki burada tüm Türkiye'ye deklare eder gibi söylenmemesi gerekiyor. Cevap vermekten kaçtığım için deÄŸil, mahsuru olacağı için kısa geçtim. Daha nasıl söyleyeyim. Birbirimizi yaralayabiliriz ama Galatasaray'ı yaralamayalım. Ahmet ÖzdoÄŸan soruyor; 'UEFA'dan ne ceza gelecek?' Böyle bir soru olabilir mi? Bu konu gündeme gelebilir mi? Böyle bir ÅŸey olamaz. Allah aÅŸkına Galatasaray'ı koruyalım, yönetimi veya Dursun Özbek'i deÄŸil."

Muhabir: Mehmet Fatih Duman

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER