Spor

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: Gomis'le görüştük ve teklif verdik

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, "Transfer yapılması gereken 6-7 pozisyon belirledik. Şu anda anlaştığımız futbolcu yok. Gomis'le görüştük ve teklif verdik." dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: Gomis'le görüştük ve teklif verdik
27-05-2017 04:34

Ä°STANBUL

Galatasaray Kulübü BaÅŸkanı Dursun Özbek, ismi bir süredir sarı-kırmızılı ekibin transfer gündeminde yer alan Fransız golcü Bafetimbi Gomis ile görüÅŸtüklerini ve kendisine teklif yaptıklarını söyledi.

Konuk olduÄŸu bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulunan Özbek, "Transfer yapılması gereken 6-7 pozisyon belirledik. Scout ekibimize eksiklerimizi ilettik. Onlar da listeyi antrenör ekibine verdi. BelirlediÄŸimiz futbolcularla görüÅŸmek üzere seyahatler yapılıyor. Åžu anda anlaÅŸtığımız futbolcu yok. Gomis'le görüÅŸtük ve teklif verdik." dedi.

"Bruma'nın menajeriyle görüÅŸtük"

Dursun Özbek, Portekizli genç futbolcu Bruma'nın menajeriyle görüÅŸtüklerini ve 5 yıllık kontrat önerdiklerini belirterek, ÅŸöyle devam etti:

"Bruma'ya tek ciddi teklifi Leipzig'den aldık. 9 milyon avro civarında teklif yaptılar ama satmak istemiyoruz. Benzer kalitede futbolcular pahalı. Burada Bruma'nın isteÄŸi belirleyici olacak. Bruma alınırken menajerlik ücreti dahil 12 milyon avro verilmiÅŸ. Yeni sözleÅŸme teklifinde ücretini artırdık ama kararı Bruma verecek. Sneijder'le bir sene daha kontratımız var. Gidip gitmemekle ilgili kararı ÅŸu an kendisi verecek. Bize bu konuda yansıyan bir talebi olmadı."

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in ÅŸu anda milli takımda görev yaptığını ve Galatasaray'ın başına geçmesinin söz konusu olmadığını anlatan Özbek, Terim'le hiçbir görüÅŸme yapmadıklarını dile getirdi.

"Riva'dan gelen parayla nefes aldık"

Dursun Özbek, baÅŸkan seçildiÄŸinde kulübün 338 milyon dolar borcu olduÄŸunu bildirdi.

Sarı-kırmızılıların içinde bulunduÄŸu ÅŸartları bilerek göreve geldiÄŸini ve bu nedenle geçmiÅŸ yönetimleri eleÅŸtirme durumunun olmadığını dile getiren Özbek, "Riva'dan gelen parayla biraz olsun nefes aldık." ifadesini kullandı.

"Futbolcular, Tudor'un antrenman programından ÅŸikayetçi oldu"

Galatasaray Kulübü BaÅŸkanı, teknik direktör Igor Tudor'un antrenman programıyla ilgili bir dönem futbolculardan ÅŸikayet söz konusu olduÄŸunu ifade etti.

Futbolcuların performansında sezon başı yüklemesinin kötü olmasından kaynaklanan düÅŸüÅŸ yaÅŸandığına deÄŸinen Özbek, "Tudor'un antrenman programıyla ilgili bir dönem futbolculardan ÅŸikayet söz konusu oldu. Bunu gelip bana söylemeleri mümkün olamaz ama sportif direktör aracılığıyla konu bana aksetti. Sezon başı yüklemesi iyi olmadığı için futbolcu performanslarında düÅŸmeler olmuÅŸtu. Tudor bu yüzden futbolculara biraz yüklendi. Bu sürede bazı sızlanmalar oldu." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Süha Gür

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER