Spor

Galatasaray-Eskişehirspor! Muhtemel 11'ler...

GÜNÜN MAÇI - Süper Lig'de zirve ile arasında 4 puan olan Galatasaray, son sırada yer alan Eskişehirspor'u ağırlıyor

Galatasaray-Eskişehirspor! Muhtemel 11'ler...
29-10-2015 12:37

Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray ile Eskişehirspor karşı karşıya gelecek.

Türk Telekom Arena'da saat 21.45'te başlayacak müsabakayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Asım Yusuf Öz ve Serkan Olguncan yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Ali Saygın Öge olacak.

Mücadeleyi Lig TV naklen yayınlayacak. Dilerseniz bu zorlu mücadeleyi hem mobil telefonlarınızdan hem de bilgisayarlarınızdan Sporx Canlı Anlatım Servisi farkıyla anbean takip edebilirsiniz.

GALATASARAY GALİBİYET ARIYOR

Süper Lig'in 2. haftasında aldığı Osmanlıspor (2-1) mağlubiyetinden sonra yaptığı 7 maçta yenilgi yüzü görmeyen, 5 galibiyet ve 2 beraberlik alan sarı-kırmızılılar, ligde sıkıntılı bir dönem geçiren Eskişehirspor'u konuk edecek.

Pazar günü oynanan Fenerbahçe derbisinden 1-1'lik skorla ayrılan ve ikinci sıradaki yerini koruyan Galatasaray, puan tablosunun son sırasındaki rakibini yenerek, hem zirve takibini sürdürmek hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3 Kasım Salı günü deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica ile yapacağı maç öncesi moral bulmak istiyor.

ESKİŞEHİRSPOR SON SIRAYA DEMİR ATTI

Geride kalan haftalarda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde eden Eskişehirspor, ligin son sırasında yer alıyor. Bu periyotta rakip fileleri 7 kez havalandıran kırmızı-siyahlılar, kalesinde ise 18 gol gördü.

İSMAİL KARTAL ÇARE OLMADI

Ligin ilk 7 haftalık periyodunda aldığı kötü sonuçlar sebebiyle teknik direktör Michael Skibbe ile yollarını ayıran Eskişehirspor yönetimi, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü İsmail Kartal'ı göreve getirmişti. Ancak deneyimli çalıştırıcı, takımın başında çıktığı Akhisar Belediyespor ve Kayserispor karşılaşmalarından puan çıkartamadı.

GALATASARAY'DA 3 EKSİK

Galatasaray, Eskişehirspor maçına 3 eksik oyuncuyla çıkacak.

Sarı-kırmızılılarda, Fenerbahçe derbisinde sarı kart görerek cezalı duruma düşen Wesley Sneijder, müsabakada forma giyemeyecek. Bu oyuncunun yanı sıra derbide sakatlanan Lionel Carole ile uzun süreli sakatlığı bulunan Hamit Altıntop da Eskişehirspor maçının kadrosunda yer alamayacak.

Ayrıca, sarı kart ceza sınırında bulunan Sabri Sarıoğlu müsabakada sarı kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek ve 11. haftadaki Çaykur Rizespor maçında oynayamayacak.

G.SARAY'DA SON DAKİKA SAKATLIĞI

Süper Lig'in 10. haftasında Eskişehirspor'u konuk edecek olan Galatasaray'da Jose Rodriguez forma giyemeyecek.

Kişisel Twitter hesabından takipçilerine bir açıklama yapan İspanyol oyuncu; 'Ayak bileğimdeki sakatlık sebebiyle forma giyemeyeceğim. Şampiyonlar Ligi'ndeki Benfica maçında sahada olmak için elimden geleni yapacağım.' sözlerini kullandı.

Galatasaray'da Fenerbahçe maçında sakatlanan Lionel Carole da Eskieşehirspor'a karşı forma giyemeyecek.

HAMZAOĞLU'NUN 50. GALATASARAY MAÇI

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig'in 10. haftasında Eskişehirspor'la yapacakları müsabakayla, takımının başında 50. resmi maçına çıkacak.

Sarı-kırmızılı takımın başına 2014 yılı aralık ayında geçen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, 4 farklı kulvarda 49 müsabakayı geride bıraktı. Galatasaray takımı, Hamzaoğlu idaresinde bugüne kadar Süper Lig'de 32, Ziraat Türkiye Kupası'nda 12, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4 ve TFF Süper Kupa'da da 1 karşılaşma oynadı.

Geride kalan yaklaşık 11 aylık dönemde Galatasaray'la, Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'da 1'er şampiyonluk yaşayarak önemli başarılar kazanan Hamzaoğlu, takımının başında bulunduğu 49 maçta 32 galibiyet, 9 beraberlik ve 8 yenilgi aldı. Bu müsabakalarda rakip kaleleri 108 kez havalandıran 'Cim Bom', maç başına 2,2 gol ortalaması yakalarken, kendi ağlarında ise 54 gole engel olamadı.

Hamzaoğlu idaresinde Galatasaray takımının aldığı en farklı galibiyet, Ziraat Türkiye Kupası'nda 9-1'lik skorla Balçova Yaşamspor'a karşı olurken, ligde Torku Konyaspor da 5-0 mağlup edildi.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY
Fernando Muslera
Jason Denayer
Aurelien Chedjou
Hakan Balta
Selçuk İnan
Olcan Adın
Lukas Podolski
Bilal Kısa
Yasin Öztekin
Burak Yılmaz
Umut Bulut

ESKİŞEHİRSPOR
Ruud Boffin
Kamil Ahmet Çörekçi
Cedric Mongongu
Emre Güngör
Anıl Karaer
Alpaslan Öztürk
Goran Causic
Matias Defederico
Nassim Ben Khalifa
Kaan Kanak
Theofanis Gekas

SAAT: 21.45
STAT: TÜRK TELEKOM ARENA
HAKEM: BÜLENT YILDIRIM
YAYIN: LİG TV &

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER