İnsan&Hayat

Futbol Nasıl Oynanır

Futbol Nasıl Oynanır

Futbol Nasıl Oynanır
24-08-2022 13:50

Futbol, ​​bir top ve yeterli alan olan her yerde oynanabilir. Bu şekilde eğlence amaçlı veya amatör olarak oynanan maçların farklı kuralları olabilir. Profesyonel futbol için uluslararası olarak tanımlanmış standartlar vardır. İşte futbolun kuralları ve bu standartlara göre hazırlanmış  adım adım futbol oynama rehberi. 

İlk olarak, her takımın iki takımı ve  11 oyuncusu olmalıdır. Bu oyunculardan biri kaleci; diğerleri defans, orta saha ve forvet  olarak dağıldı. 1xbit türkiye 

Futbolda ana hedefler; topu rakibin kalesine sokarak gol atmak ve rakibin gol atmasını engellemeye çalışmak diyebiliriz. 

Karşı takımdan bir fazla gol  atan takım maçı kazanır. Beraberlik durumunda  maç berabere biter. Kupa müsabakalarında berabere biten maçlar uzatmaya gidebilir. melbet giriş  

Bir futbol maçının toplam süresi 90 dakikadır. Bu sefer iki devrede oynanır. Maç sırasında maçın durdurulduğu süre hakem tarafından hesaplanır ve oyuna eklenir. 

  Futbolunun temellerini ve basit kurallarını öğrendikten sonra, sporla ilgili biraz daha detaya göz atalım. Bu şekilde futbolun nasıl oynandığı tam olarak anlaşılır. betwinner

Antrenör, saha içinde ve dışında oyuncuları yöneten kişi olarak tanımlanır. Takımın sahadaki stratejisini belirlerler. Ayrıca oyuncu psikolojisi, koçluk veya basın ilişkileri ile ilgilenirler. İyi bir takımın her zaman işini iyi yapan bir antrenörü vardır. 

Futbol sahasının her iki yanında oturma sıraları bulunur. Yöneticiler, antrenör yardımcıları, tercümanlar, sağlık personeli ve yedek oyuncular burada bulunabilir. Buradaki oyuncular, sakatlık durumunda veya rotasyon planı ile diğer oyuncuların yerine geçebilir. Her takımın bir maçta 3 oyuncu değişikliği hakkı vardır. Resmi olmayan maçlarda önceden hakeme haber verilerek değişiklik hakkı arttırılabilir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER