Dünya

Fransa’yı seçimlere siber saldırı endişesi sardı

Fransa’da, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışından gelecek olası bir siber saldırıdan endişe duyuluyor. - Anadolu Ajansı

Fransa’yı seçimlere siber saldırı endişesi sardı
10-02-2017 04:22

PARÄ°S

Fransa’da CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı’nın, Dış Ä°stihbarat Servisi (DGSE) raporları doÄŸrultusunda, CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde yurt dışından gelecek olası bir siber saldırıdan endiÅŸe duyduÄŸu bildirildi.

Fransa’da skandal haberleri ortaya çıkarmasıyla ünlü Le Canard Enchaine gazetesi, DGSE raporları doÄŸrultusunda CumhurbaÅŸkanı François Hollande’ın önümüzdeki haftalar içinde konuyu görüşmek için Savunma Konseyi’ni Elysee Sarayı’nda toplayacağını yazdı.

"Rus gizli servisinin, Trump’ın seçimi kazanmasındaki rolüne inanılıyor"

DGSE’nin, Rus gizli servisinin, ABD’de Donald Trump’ın seçimi kazanmasında önemli rolü olduÄŸuna inandığını kaydeden gazete, Fransa’da nisan ve mayıs ayında iki turlu düzenlenecek seçimlerde de siber saldırı olasılığının göz ardı edilmediÄŸini kaydetti.

Fransız gazetesi, Elysee Sarayı’ndan bir yetkilinin, “Savunma Konseyi’nin önümüzdeki haftalarda düzenlenecek bir toplantısında konu gündeme gelecek.'' ÅŸeklindeki sözüne yer verdi.

Muhabir: Rahmi Gündüz

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER