Dünya

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan 'Merkel' açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya'da Merkel'in liderliğinde güçlü ve dayanıklı bir hükümet kurulmasından yana olduğunu açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan 'Merkel' açıklaması
12-01-2018 23:32

PARÄ°S

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya'da koalisyon görüşmelerinin ilerleyişinden memnun olduğunu belirterek, Fransa ve Avrupa Birliği'nin (AB) Almanya'da Angela Merkel'in liderliğinde güçlü ve dayanıklı bir hükümetin kurulmasından yana olduğunu bildirdi.

Macron, Fransa'ya resmi ziyaret gerçekleştiren Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ile görüştükten sonra Elysee Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Kurz’a göreve geldikten sonra ilk resmi yurt dışı ziyaretini Fransa’ya gerçekleÅŸtirdiÄŸi için teÅŸekkür eden Macron, “Daha demokratik, daha birleÅŸik ve daha egemen bir Avrupa’yı gerçekleÅŸtirmek için daha önce çerçevesini açıkladığım çalışmaları ele aldık.” dedi.

Avusturya’nın bu yılın ikinci yarısında Avrupa BirliÄŸi’nin dönem baÅŸkanlığını Bulgaristan’dan devralacağını hatırlatan Macron, AB’de gerçekleÅŸtirmek istedikleri reformların bu ülkenin dönem baÅŸkanlığı sırasında ilerleme kaydedeceÄŸini ve destek göreceÄŸini söyledi.

Macron toplantıda, Almanya’da hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili "güzel bir haberin" geldiÄŸini belirterek, “Kendi adıma, Avrupa ve özellikle de Fransa açısından beklenen ve faydalı bir koalisyon kurulmasına yönelik olumlu geliÅŸmeleri haber aldığımdan dolayı mutlu ve memnunum.” ifadelerini kullandı.

Alınan koalisyon kararının kesinleÅŸmiÅŸ bir karar olmadığını hatırlatan Macron, bir gazetecinin dile getirdiÄŸi, “AnlaÅŸmanın daha az sığınmacı, daha çok Avrupa” ÅŸeklinde özetlenebileceÄŸi yönündeki deÄŸerlendirmesine katılmadığını belirterek, “Bu anlaÅŸma, aralık sonunda varılan anlaÅŸmanın ÅŸartlarına göre AB projesi için daha olumludur.” diye konuÅŸtu.

Macron, “Umarım bu müzakereler, Åžansölye Merkel’in baÅŸkanlığında güçlü ve dayanıklı bir hükümetin kurulmasıyla sonuçlanır.” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Ömer Aydın

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER